• Openbare zitting gemeentelijk stembureau op 23 november

    De zitting van het gemeentelijk stembureau op 23 november start om 9.00 uur in het gemeentehuis in Ballum.

  • Stempassen voor Tweede Kamerverkiezing verzonden

    Binnenkort valt uw stempas op de mat. Bewaar uw stempas goed; deze heeft u nodig om te kunnen stemmen op 22 november.

  • Bewonersavond openbare ruimte rond 'De Nieuwe Stelp'

    Op woensdagavond 11 oktober kwamen meer dan 50 enthousiaste omwonenden en geïnteresseerden samen in Ons Hol in Hollum. Op deze avond was het mogelijk mee te denken over de openbare ruimte rondom ‘De Nieuwe Stelp’.

  • Kans voor Amelander ondernemers!

    Voor Ameland is de verblijfsrecreatie van groot belang. Ons eiland wordt goed bezocht, maar de stroom toeristen brengt ook uitdagingen met zich mee. Recent heeft de gemeente het toeristisch beleid vastgesteld, dat meer duidelijkheid schept voor de toekomst.

    Gastvrij Fryslân
  • Voortgang terreininrichting rondom De Nieuwe Stelp

    Op woensdag 11 oktober is iedereen vanaf 19.30 uur van harte welkom in Ons Hol in Hollum voor een bewonersavond over de inrichting van het terrein rondom De Nieuwe Stelp.

    De nieuwbouw van bovenaf
  • Aangepaste vertrektijden buslus Verdekspad - pier Nes

    Voor werkenden op Ameland rijdt de bus een extra lus tussen de veerhaven en het parkeerterrein aan het Verdekspad in Nes.

    Arrivabus wordt ingezet tijdens rit van en naar Verdekspad te Nes
  • Gemeente Ameland wil stabiele dienstregeling veerdienst

    Het college reageert op de nieuwe veerdienstregeling van Wagenborg per 1 augustus 2023. De gemeente hoopt dat de komende tijd zal blijken dat hierdoor aan de vervoerbehoefte wordt voldaan.

  • Accommodatiebeleid Ameland

    De komende periode gaar de gemeente samen met belanghebbenden kijken hoe de 30 gemeentelijke accommodaties er in de toekomst uit moeten zien om Ameland leefbaar en aantrekkelijk te houden.

  • Gesprek ministerie levert aantal concrete afspraken op

    Vandaag vond op het ministerie in Den Haag een gesprek plaats tussen alle betrokken partijen rondom de problemen met de veerverbinding van en naar Ameland. Het doel hiervan was om de huidige situatie rondom de versoberde dienstregeling te bespreken en samen te bekijken wat er op korte en lange termijn gedaan dient te worden.