Nieuws

 • Burgerzaken gesloten op woensdagmiddag 23 mei

  (15-05-2018)

  Wegens een uitgebreide software-update is het loket van Burgerzaken op woensdag 23 mei alleen op de ochtend geopend. Op de middag, van 13.30 tot 16.00 uur, is Burgerzaken gesloten.

  Lees meer
 • Waddencampus Ameland officieel geopend

  (09-05-2018)

  In het Natuurcentrum in Nes is op dinsdag 8 mei de Waddencampus officieel geopend. Gedeputeerde Klaas Kielstra van de provincie Fryslân en burgemeester Albert de Hoop verrichtten de openingshandeling. De Waddencampus heeft met deze opening nu een officiële status en vestiging gekregen, waar ondermeer twee werklokalen en vergaderruimten zijn ondergebracht.

  Lees meer
 • Bijzondere strandjutters gezocht op 28 mei

  (09-05-2018)

  Van 16 tot en met 31 mei gaat de Expeditie Juttersgeluk alle Noordzeestranden schoonmaken samen met mensen voor wie een gewone baan niet zo gewoon is en u kunt daarbij helpen! Op maandag 28 mei van 14.00 tot 16.00 uur is de expeditie op Ameland en u kunt deelnemen. Aanmelden kan op www.juttersgeluk.nl.

  Lees meer
 • Opnieuw Blauwe Vlag voor strand van Ameland

  (04-05-2018)

  De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International heeft het strand van Ameland voor de 31e keer bekroond met de Blauwe Vlag. Wethouder Joop Lodewijks van de gemeente Ameland ontving het keurmerk vandaag tijdens de Jaarlijkse Blauwe Vlag Ceremonie bij de jachthaven in Uitgeest voor de badstranden van Hollum, Nes en Buren.

  Lees meer
 • Amelander Musea komen met collectieameland.nl

  (04-05-2018)

  Collectieameland.nl is de naam van een nieuwe website van de Amelander Musea. Met de nieuwe site willen de Amelander Musea nieuwe en vaste bezoekers van Ameland informeren over wat het eiland aan interessants heeft te bieden op het gebied van de (cultuur)historie.

  Lees meer
 • Leerlingenvervoer Ameland schooljaar 2018-2019

  (02-05-2018)

  Bezoekt uw kind een school voor (speciaal) basisonderwijs en staat de basisschool op minimaal vier kilometer van uw woning? Of bezoekt uw kind een school voor voortgezet speciaal onderwijs en staat deze school op minimaal zes kilometer afstand van uw woning? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van de vervoerskosten. Dit geldt ook voor ouders van gehandicapte leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. De hoogte van de vervoersvergoeding is afhankelijk van de afstand naar de school, de wijze van vervoer en het inkomen van de ouders. Ook wordt er rekening gehouden met de dichtstbijzijnde toegankelijke school voor de leerling.
   

  Lees meer
 • Mogelijk nieuwe locatie voor De Stelp

  (02-05-2018)

  Bij de uitwerking van de nieuwbouwplannen voor De Stelp 2.0, de instelling voor ouderenzorg in Hollum, is een nieuwe locatie in beeld gekomen: het terrein nabij de sporthal en het ontmoetingscentrum Ons Hol aan de Oranjeweg in Hollum. Eind mei behandelt de gemeenteraad de plannen.

  Lees meer
 • Reconstructie Kooiweg in Buren

  (26-04-2018)
  Begin mei start Nagtegaal Ameland in opdracht van de gemeente Ameland met het vervangen van de bestaande riolering en bestratingen van een deel van de Kooiweg in Buren. Het betreft het deel vanaf de kruising Tiemen Boelensweg/Nieuweweg tot aan het geasfalteerde gedeelte van de Kooiweg. De bestrating wordt gefaseerd opengebroken. We houden de weg zoveel als mogelijk toegankelijk, echter mogelijk ondervindt u toch hinder van de werkzaamheden. We vragen uw begrip hiervoor.
   
  U kunt gebruikmaken van een alternatieve route naar het einde van de Kooiweg via de Reeweg, Noordergrieweg en Westerekers. De omleiding wordt door middel van borden aangegeven. Naar verwachting worden de werkzaamheden eind juni afgerond.
  Lees meer
Archief