Nieuws

 • Woning te huur in Hollum

  (26-07-2017)

  De woning Hidde Dirks Katstraat 32 in Hollum is per 15 augustus 2017 beschikbaar voor verhuur. De woning heeft één slaapkamer en bevindt zich op de 1e etage. De huurprijs bedraagt € 550,10 exclusief € 52,18 servicekosten, per maand. Deze woning wordt bij voorkeur toegewezen aan een huishouden waarvan ten minste één lid van het huishouden een indicatie heeft volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning of de Wet langdurige zorg.

  Lees meer
 • Agenda Hus & Hiem 26 juli 2017

  (25-07-2017)

  Op woensdag 26 juli vindt er een bijeenkomst van de welstandscommissie Hus & Hiem plaats in het gemeentehuis. Op de agenda staan de volgende plannen:

  Lees meer
 • Beach Clean Up Tour op 2 en 3 augustus op Ameland

  (19-07-2017)

  Met de Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. De opruimactie start op dinsdag 1 augustus op twee locaties: in Cadzand (zuid) en op Schiermonnikoog (noord). De hele Noordzeekust is opgedeeld in 30 etappes waarbij deelnemers uit het hele land komen helpen een stuk strand schoon te maken. Na twee weken finishen de noord- en zuidroute tegelijkertijd in Zandvoort op dinsdag 15 augustus. Helpt u mee?

  Lees meer
 • Strandafval? Met hetzelfde gemak gooi je het in de jutbak!

  (17-07-2017)

  Mooie, schone en veilige stranden. Dat vinden we op Ameland heel belangrijk. Ameland mag zich al jaren één van de schoonste stranden van Nederland noemen. En dat willen we graag zou houden. Samen met heel veel vrijwilligers zet de gemeente zich in om de 27 kilometer aan strand schoon de houden. Alleen al de juttersvereniging van Ameland zamelt jaarlijks zo’n 20.000 kilo aan zwerfafval in. Zo wordt ook voorkomen dat plastic in onze oceanen en zeeën komt te drijven en onderdeel wordt van de ‘plastic soep’.

  Lees meer
 • Schoonste Stranden Verkiezing van start

  (13-07-2017)

  Of je nu jong of oud bent. Op het strand wandelt of sport. Bij het strand woont of er op vakantie in het zonnetje komt liggen. Voor iedereen geldt: op een schoon strand geniet je extra. Om zoveel mogelijk mensen te motiveren om het strand schoon te maken én te houden organiseert Supporter van Schoon hun jaarlijkse Schoonste Stranden Verkiezing. De verkiezing waarbij duizenden strandliefhebbers op hun favoriete, schoonste strand stemmen. En dat loont, want ieder jaar scoren de stranden beter. Ze worden steeds schoner en daardoor aantrekkelijker.

  Lees meer
 • Website wonen voor huurders en woningzoekenden

  (11-07-2017)

  Bent u op zoek naar een huurwoning op Ameland? Dan kunt u voor informatie over de inschrijving, toewijzing en de beschikbare woningen terecht op www.ameland.nl/wonen. Woningen die beschikbaar komen, maken wij bekend op de Gemeente Info. Foto’s en plattegronden van de beschikbare woningen kunt u vinden op www.ameland.nl/wonen. Staat u reeds ingeschreven? Dan kunt u op deze website direct reageren op een woning of via een schriftelijke reactie.

  Lees meer
 • Vacature communicatieadviseur 24 uur p/w

  (08-07-2017)

  De gemeente Ameland, één van de vijf Waddeneilanden, is een dynamische en unieke gemeente met prachtige recreatie- en natuurgebieden. Zowel in de zomer als in de winter zijn er veel sociale activiteiten op het eiland. Ameland telt ongeveer 3600 inwoners, verdeeld over vier dorpen. De gemeente is, gelet op het specifieke en unieke karakter met de daaruit voortvloeiende problematiek en activiteiten, ingedeeld in de klasse van 8.000-14.000 inwoners.

  Ter uitbreiding van het team communicatie binnen onze kleine, maar dynamische organisatie zijn wij op zoek naar een allround communicatieadviseur.

  Lees meer
 • Sjoerd meest duurzame strandpaviljoen van Nederland

  (06-07-2017)

  Op donderdag 6 juli werden in strandpaviljoen De Waterreus in Scheveningen de winnaars van de verkiezing Beste Strandpaviljoen 2017 bekendgemaakt. 't Badhuys op Vlieland is uitgeroepen tot beste strandpaviljoen van Nederland van 2017. Sjoerd in Nes (Ameland) mag zich voor de tweede maal op rij het meest duurzame strandpaviljoen van Nederland noemen.

  Lees meer
 • Gouden Quality Coast Award voor Ameland

  (05-07-2017)

  Ameland heeft als groene en duurzame toeristische bestemming opnieuw de gouden Quality Coast Award in de wacht gesleept. De gemeente Ameland ontving vanmiddag bij de uitreiking op het strand van Renesse de gouden Quality Coast Award voor 2017/2018. Door het behalen van het keurmerk heeft Ameland wederom internationale erkenning gekregen in het streven naar een zo groot mogelijke kwaliteit in mens- en natuurvriendelijk toerisme. Ameland is een van de zeven gemeenten in Nederland die een dergelijke award krijgt en het enige Waddeneiland.

  Lees meer
 • Strandbewaking door KNRM Lifeguards op strand van Ameland

  (01-07-2017)

  De KNRM verzorgt deze zomer weer de strandbewaking op Ameland. Door middel van vlaggen wordt aangegeven of het wel of niet veilig is om te gaan zwemmen. De strandwachten van de KNRM bewaken de stranden bij de vier strandpaviljoens op de volgende dagen:

  • 23 juni t/m 2 juli: vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 - 18:00 uur
  • 8 juli t/m 3 september: dagelijks van 10:00 - 18:00 uur
  • 8 t/m 17 september: vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 - 18:00 uur
  Lees meer
 • Ter inzagelegging ontwerp wijzigingsplan ‘Kardinaal de Jongweg 9 Nes Ameland’

  (28-06-2017)

  Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.6.1.a. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat, met ingang van 29 juni 2017, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp wijzigingsplan ‘Kardinaal de Jongweg 9 te Nes Ameland’. Burgemeester en wethouders zijn voornemens gebruik te maken van de wijzigingsbevoegdheid, zoals opgenomen in bestemmingsplan ‘Nes’, en de vorm van het bouwvlak te vergroten. Het ontwerp wijzigingsplan heeft betrekking op het verbouwen van de woning aan de Kardinaal de Jongweg 9 te Nes Ameland, kadastraal bekend gemeente Nes, sectie A, nummer 2977. Het ontwerp wijzigingsplan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding. De stukken liggen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor iedereen ter inzage. Ook kunt u de stukken raadplegen op www.ameland.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

  Lees meer
 • Nieuwe flyer met AED’s op Ameland

  (09-06-2017)

  Ameland had al de beschikking over 35 Automatische Externe Defibrillatoren (AED). Om de dekkingsgraad te vergroten, hebben we op strategische locaties extra AED-kasten bij gemeentelijke gebouwen en bedrijven geplaatst. Hierdoor zijn er meer AED’s op het eiland die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Het gebruik van een AED kan - in combinatie met reanimatie - een leven redden. De AED’s zijn bekend bij www.hartslagnu.nl. Hulpverleners op het eiland kunnen dan gebruik maken van de beschikbare AED’s
   

  Lees meer
 • Handige Omrin Afvalapp voor inzameldata van uw afval

  (07-06-2017)

  Vergeten de container op tijd aan de weg te zetten? Dat hoeft niet meer met de afvalapp van Omrin. Vanaf medio juni start de gemeente Ameland voor inwoners en gasten van Ameland een pilot met de gratis app Omrin Afval. Deze afvalkalender op de smartphone of tablet kan worden ingesteld op adres en geeft precies aan wanneer welke container wordt geleegd.

  Lees meer
 • Aanbesteding Algemene Voorziening voor een schoon huis en maatwerkvoorziening Hulp bij het Huishouden

  (18-05-2017)

  De gemeenten Ameland, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, en Kollumerland c.a. starten een aanbesteding voor dienstverlening op het gebied van huishoudelijke hulp en nodigen geïnteresseerde aanbieders uit deel te nemen aan de Overlegtafel.

  Lees meer
 • Activiteitenkalender 2017

  (11-01-2017)

  De verschillende organisaties van evenementen op Ameland hebben in 2016 de data van evenementen doorgegeven die zij in 2017 willen organiseren. Deze activiteitenkalender met de akkoord bevonden datums voor het jaar 2017 is vastgesteld.

  Lees meer
Archief