Nieuws

 • agenda welstandscommissie Hus & Hiem d.d. 17 oktober 2018

  (16-10-2018)

  Op woensdag 17 oktober vindt er een bijeenkomst van de welstandscommissie Hus & Hiem plaats in het gemeentehuis. Op de agenda staan de volgende plannen:

  Lees meer
 • 8 november: Dag van de Mantelzorg

  (16-10-2018)

  Op donderdag 8 november van 14.30 tot 18.45 uur organiseren het Vrijwilligers Steunpunt Ameland (VSA) en de gemeente Ameland de Dag van de Mantelzorg in Ons Hol in Hollum. Tijdens deze dag willen we de mantelzorgers op Ameland graag ontzorgen en hun een ontspannen middag aanbieden. Na een gezamenlijke opening met een bakje koffie of thee en wat lekkers, zijn er twee workshops: wijnproeven en een slagroomtaart maken. Aansluitend is er een warme maaltijd. Er is  gelegenheid om met andere mantelzorgers in gesprek te gaan. Ook zijn er medewerkers van het Gebiedsteam Ameland aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

  Lees meer
 • Reconstructie betonfietspaden Ameland start eind oktober

  (15-10-2018)

  Schagen Infra voert in opdracht van de gemeente Ameland werkzaamheden uit aan een aantal fietspaden op Ameland. Hierdoor verbetert het fietscomfort en worden de fietspaden veiliger. In verband met deze werkzaamheden is het noodzakelijk om de volgende fietspaden af te sluiten:

  Lees meer
 • Vacature Medewerker Frontoffice

  (15-10-2018)

  Wil jij jouw talenten benutten en een waardevolle bijdrage leveren aan de gemeente Ameland om op deze wijze onze unieke Waddengemeente ook in de toekomst zelfstandig en volwaardig te kunnen laten zijn? Kijk dan eens naar onderstaande vacature. Door diverse ontwikkelingen binnen het Klant Contact Centrum (KCC), is het directieteam van gemeente Ameland op zoek naar enthousiaste kandidaten voor de functie van:

  Medewerker Frontoffice (m/v)

  24 uur per week
  Lees meer
 • Werkzaamheden reconstructie Nes starten op 1 november

  (11-10-2018)

  Tijdens een informatieavond op 10 oktober zijn circa 80 inwoners, ondernemers en andere belangstellenden door aannemer Schagen Infra en de gemeente Ameland geïnformeerd over de reconstructiewerkzaamheden in het dorpscentrum van Nes. De werkzaamheden starten op 1 november en zijn onderdeel van het project ‘Revitalisatie omgevingskwaliteit dorpscentrum Nes’. In twee fases wordt de dorpskern aangepakt: fase 1 is van 1 november 2018 tot en met 31 maart 2019 en fase 2 start op 1 oktober 2019 en duurt tot en met 31 maart 2020.

  Lees meer
 • Iepen Mienskipsfûns weer open

  (10-10-2018)

  Eilanders met een goed idee om de leefbaarheid van hun eiland te verbeteren, kunnen van 17 september tot en met 12 oktober (17.00 uur) subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns (IMF). Met deze subsidieregeling helpt provincie Fryslân initiatieven uit de mienskip uit te voeren. Samen met inwoners, maatschappelijke instanties, provincie Fryslân, gemeenten Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog en Wetterskip Fryslân wil Streekwerk Friese Waddeneilanden energieke, duurzame en vooral leefbare eilanden creëren.

  Lees meer
 • Energiezuinige verlichting in gebruik tijdens Nacht van de Nacht

  (10-10-2018)

  De jaarlijkse Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober krijgt op Ameland dit jaar een feestelijk tintje. Om 20.00 uur neemt wethouder Ellen Bruins Slot de energiezuinige openbare verlichting officieel in gebruik. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van Signify (voorheen Philips Lighting) in De Piraat.

  Lees meer
 • Drie woningen te huur op Ameland

  (10-10-2018)

  Er komen op korte termijn drie woningen op Ameland beschikbaar voor verhuur:

  Lees meer
 • Nieuwe vlonderbrug in gebruik genomen

  (08-10-2018)

  Vrijdag 5 oktober stelden burgemeester Gerard van Klaveren en voorzitter Arjen van der Meer van It Fryske Gea de nieuwe vlonderbrug in de duinvallei op Oost-Ameland in gebruik.

  Lees meer
 • Febo Perdok gestart als secretaris-directeur

  (05-10-2018)

  Op maandag 1 oktober is Febo Perdok gestart als waarnemend secretaris-directeur bij de gemeente Ameland. De heer Perdok vervult deze functie tot de gemeente Ameland een opvolger heeft gevonden voor Marloes van Rijswijk.

  Lees meer
 • Aanvullende vergoeding OV-chipkaart 2018

  (20-09-2018)

  Studenten die recht hebben op een reisvoorziening op grond van de Wet Studiefinanciering kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de bootkosten van maximaal € 59,91 per jaar. De student ontvangt de vergoeding over het kalenderjaar 2018.

  Lees meer
 • Inloopavond raadsfracties op 17 oktober

  (17-09-2018)

  Woensdag 17 oktober tussen 19.30 en 21.00 uur bent u van harte welkom op de inloopavond van de fracties. U kunt zich van 19.30 tot 19.45 uur melden. Alle fracties van de politieke partijen van de gemeente Ameland zijn aanwezig.

  Lees meer
 • Nieuwsbrief Zorg op Ameland editie 8

  (01-08-2018)

  De nieuwe locatie voor ouderenzorg op Ameland komt een stap dichterbij. De plannen voor de nieuwe Stelp gaan een volgende fase in. Samen met bewoners, medewerkers, omwonenden en betrokken partijen wil de gemeente eerst een visie ontwikkelen voor het gebied aan de Oranjeweg. Daarna komt er een programma van eisen voor het gebouw. Op 21 augustus worden geïnteresseerde Amelanders uitgebreid geïnformeerd over de aanpak. Iedereen is van harte uitgenodigd.

  Lees meer
Archief