Bent u particuliere eigenaar van een rijksmonument met woonfunctie? Dan kunt u elk jaar tussen 1 maart en 30 april subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De subsidie is voor onderhoudskosten die u in het afgelopen jaar gemaakt hebt, specifiek bedoeld voor kosten die verband houden met het behoud van de monumentale delen van het gebouw.

Kom ik in aanmerking?

Tussen 1 maart en 30 april kunt u als particuliere eigenaren van een rijksmonument met een woonfunctie woonhuissubsidie aanvragen. Ook leden van een Verenigingen van Eigenaren met een rijksmonument en aandeelhouders van een landgoed komen voor de woonhuissubsidie in aanmerking. Kosten die in het afgelopen jaar gemaakt zijn kunt u meenemen in de subsidieaanvraag. Voor werkzaamheden uitgevoerd in het jaar daarvoor kunt u geen subsidieaanvraag meer doen.

Aanvragen subsidie(externe link)

 

Monumentenglas

Eigenaren van een monumentaal pand kunnen dit jaar ook een subsidie aanvragen voor het vervangen van het bestaande glas door monumentenglas (of ander gecertificeerd glas). Het gaat hierbij om een subsidie van maximaal € 3.500,- of 40% van de kosten per woning en is aan te vragen bij de gemeente. 

Bekijk hier de subsidie