Eenmalige trouwlocatie

Trouwen kan sinds kort op vrijwel elke locatie op Ameland. Wilt u een huwelijk of partnerschap met een ceremonie op een vrije locatie op Ameland sluiten en voldoet deze locatie aan de criteria? Vraag dan een eenmalige trouwlocatie aan:

Vraag aan    Akkoord locatie-eigenaar 

Trouwlocaties op Ameland

Ameland beschikt over bijzondere trouwlocaties. Hieronder ziet u een overzicht van de vaste trouwlocaties op het eiland. Heeft u een keuze gemaakt voor één van deze mooie trouwlocaties? Dan maakt u met de eigenaar of de exploitant van de locatie afspraken over de datum, tijd en eventuele kosten. Daarna neemt u contact op met de gemeente om de datum en de trouwambtenaar vast te leggen.

Gemeentehuis

Een veelgekozen locatie voor het geven van het jawoord is het gemeentehuis in Ballum. Het gemeentehuis is gebouwd op de plek waar vroeger het Camminghaslot heeft gestaan. De raadzaal dient als trouwzaal en biedt plaats voor ongeveer 40 personen. Opvallend in deze zaal is het muurgrote schilderij van de Koninklijke familie. Jan Kruis, vooral bekend van de strip Jan, Jans en de kinderen, maakte het schilderij ter ere van het veertig jarig huwelijksfeest van Koningin Juliana en Prins Bernhard in 1977. Ameland heeft het cadeau gekregen van de Koninklijke familie en toont het vol trots in één van de belangrijkste ruimtes van het gemeentehuis; de raadzaal/trouwzaal.

Tel. (0519) 555 555
info@ameland.nl
www.ameland.nl

Doopsgezinde kerk

In het oudste Doopsgezinde kerkje dat Ameland kent, kunt u ook trouwen. Het kerkje ligt aan het Vermaningspad in Nes. Dit uiterst eenvoudige maar sfeervolle kerkje, dat zomers verscholen gaat tussen groen en bloemen, is op de trouwauto na alleen te voet te bereiken. Deze locatie biedt plaats aan ongeveer 120 personen die allen een zitplaats hebben.

Tel. 06-20985657
gjenhbrouwer@knid.nl

Cultuurhistorisch museum Sorgdrager

Zoekt u voor een kleine groep gasten een authentieke locatie die de bijzondere geschiedenis van Ameland uitstraalt? Dan kunt u kiezen voor het Cultuurhistorisch museum Sorgdrager aan de Herenweg 1 in Hollum. In de mooie antieke kamer van de commandeurswoning, gebouwd door schipper Pieter Cornelis Sorgdrager, kunt u elkaar het ja-woord geven en is plaats voor ongeveer 20 personen (zitplaatsen).

Tel. (0519) 542 737
www.amelandermusea.nl

sorgdrager museum hollum ameland

Vuurtoren

Eén van de bijzondere en kenmerkende trouwlocaties van Ameland is de bekende rood-witte gietijzeren vuurtoren. Deze staat net buiten het dorp Hollum aan de Oranjeweg. In de vuurtoren is op de tweede etage een trouwlocatie ingericht voor maximaal 25 personen die u kunt bereiken via een lange wenteltrap.

Tel. (0519) 542 737
www.amelandermusea.nl

De Oerdhut

In het schitterende natuurgebied Het Oerd aan de oostkant van Ameland vindt u de Oerdhut. De Oerdhut staat aan de voet van de duin Oerdblinkert en biedt ruimte aan circa 30 personen. De Oerdblinkert biedt een fantastisch uitzicht over de duinen, het Wad en de Noordzee.

Het Oerd ligt op ongeveer zes kilometer ten oosten van het dorp Buren en is alleen te voet of per fiets toegankelijk via het fietspad door de duinen.

Tel. (0519) 555 555
info@ameland.nl
www.ameland.nl

trouwlocatie

Strandpaviljoen 't Strandhuys

Vier het feest van de liefde op de meest magische plek van Ameland. Trouw op het strand, snij de taart aan op ons gezellige terras en met dineer in ons restaurant. Zie feestend de zon onder gaan en geniet samen van het prachtige panorama beeld dat uitzicht geeft op het strand en de zee.

Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Tel. (0519) 542 156
strandhuys@kleinvaarwater.nl
www.strandhuys-ameland.nl

Strandpaviljoen Sjoerd

Op het strand van Nes vindt u strandpaviljoen Sjoerd. Sjoerd staat bekend om zijn kwaliteit, schoonheid en duurzaamheid. Deze mooie locatie aan het strand beschikt over twee zalen met verschillende capaciteiten, zodat we alle kanten op kunnen. Een unieke locatie met uitzicht op strand en zee maakt Sjoerd perfect voor elk feestje. 

Tel. (0519) 5423 89
info@sjoerd-ameland.nl
www.sjoerd-ameland.nl

strandpaviljoen

Beachclub The Sunset

Aan het strand van Hollum kunt u de trouwlocatie Beachclub The Sunset vinden. The Sunset, een modern paviljoen met een groot terras, ligt op het westelijke puntje van Ameland. Vanaf deze plek kunt u bijzondere zonsondergangen bewonderen.

Tel. (0519) 543 869
info@bruiloftopameland.nl
www.thesunset.nl 

In het huwelijksbootje

Ook is het mogelijk om letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje te stappen en wel op één van de onderstaande rondvaartboten. Dit kan alleen op één voorwaarde: de boot dient tijdens de huwelijksvoltrekking aangemeerd te zijn bij de pier van Ameland. Natuurlijk is het wel mogelijk om na het jawoord de Waddenzee op te varen met uw gasten.

Rondvaartboot Zeehond
Fam. Bunicich 
Tel. (0519) 554 600
info@robbentochten.com

Robbenboot Ameland
Fam. Mosterman
Tel. (0519) 720 550
robbenboot@knid.nl

't Koaikershuus

Voorbij het dorp Buren, op de Kooiplaats, kunt u elkaar het ja-woord geven in het gezellige Koaikershuus. 't Koaikershuus ligt vlabij de Eendenkooi en het overweldigende natuurschoon van de Kooiduinen.

Tel. 06-52343200
info@koaikershuus.nl
www.koaikershuus.nl 

Sier aan Zee

Een nieuwe trouwlocatie is Sier aan Zee in het duingebied bij Hollum.

Tel. (0519) 555 353
peter@sieraanzee.nl
www.sieraanzee.nl

The Harbour

Trouwen in de haven is gewoon idyllisch: bootjes die aan de steigers liggen, de wind in je haren en de prachtige Waddenzee als decor. Elkaar het jawoord geven met uitzicht op Werelderfgoed, hoe uniek is dat? Bij The Harbour kan het.

Tel. (0519) 543 869
sales@vhgroep.nl
www.harbourameland.nl

The Harbour in Nes