De gemeente Ameland beschikt over ervaren trouwambtenaren. De trouwambtenaar (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) leidt de plechtigheid geheel in stijl, dus met mooie Amelander toga. Onze trouwambtenaren stellen zich graag aan u voor.

Heeft u een voorkeur voor een trouwambtenaar? Geef dit dan aan bij de huwelijksaangifte. We houden zoveel mogelijk rekening met uw voorkeur. Het kan voorkomen dat de trouwambtenaar van uw keuze niet beschikbaar is op uw huwelijksdatum. In dat geval vragen wij u voor een andere trouwambtenaar te kiezen.

Dieke Frantzen

Trouwen op Ameland, een droom wordt werkelijkheid.

Met je voeten in het zand en de wind in je haren/sluier, op het Oerd of in de beschutting van het gemeentehuis, je mag op Ameland zelf kiezen wat jullie een prachtige plek vinden om jullie dromen werkelijkheid te laten worden.

Jullie hebben het er al vast vaak over, wat er nog allemaal geregeld moet worden, wie er allemaal komen, maar ook over wat jullie van elkaar verwachten.

Misschien voelt het fijn om een huwelijksbelofte (Vow) voor elkaar te schrijven. Dit is niet verplicht en als jullie liever hebben, dat ik dat doe, dan breng ik graag jullie wensen hierover onder woorden. Je kunt hierbij denken aan: Wat voelen jullie voor elkaar, hoe zien jullie jullie toekomst en wat beloof je je partner te blijven doen tijdens jullie huwelijk.

Ik maak van tevoren graag persoonlijk of digitaal met jullie kennis. In dit kennismakingsgesprek praten we bijvoorbeeld over, hoe jullie elkaar hebben leren kennen, wanneer je echt verliefd werd, wat jullie graag samen doen of juist liever alleen.

Op jullie trouwdag willen jullie dit mogelijk graag met familie en lieve vrienden delen. Graag ga ik met jullie op zoek naar de juiste woorden om hier betekenis aan te geven, zodat het jullie persoonlijke verhaal wordt.

Ik ben Dieke Frantzen en woon sinds vier jaar op mijn droomeiland Ameland, waar ik al dertig jaar vaak op vakantie kwam. Met een opleiding als verpleegkundige en jurist, weet ik uit ervaring dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is. Ik heb geleerd te luisteren en emoties een plek te geven. Mochten jullie behoefte hebben om bijvoorbeeld stil te staan bij degenen die jullie missen op deze belangrijke dag, dan zoeken we naar een passende invulling in de ceremonie om hier aandacht aan te besteden.

Op zo’n feestelijke dag is het van belang, dat jullie en de  gasten jullie herkennen in de huwelijkssluiting. 

Maar ook als jullie liever geen extra woorden aan deze gebeurtenis willen besteden, ben ik graag jullie BABS.

Ik ben vooral een vrolijk mens, voor wie het glas altijd half vol is en geniet van de ontmoeting met tot nu toe onbekenden om ze beter te leren kennen.

Ik kijk uit naar jullie uitnodiging voor een kennismaking.

Suzanne Buker

Trouwen op Ameland, dat is een droom die uitkomt!

Nog even en dan breekt jullie grote dag aan. De jurk is gepast en de ringen schitteren in het doosje, het aftellen kan beginnen! 

Ik denk met jullie mee om jullie dag zo onvergetelijk mogelijk te maken. Misschien hebben jullie wensen of dromen voor die dag, laten we samen kijken wat er allemaal mogelijk is. 

Iedere keer vind ik het weer een grote eer als mensen mij vragen om hen te trouwen of te verbinden in een geregistreerd partnerschap. Het is zo’n bijzonder moment en wat een voorrecht vind ik het om daar echt iets speciaals van te mogen maken.

Een warm, persoonlijk verhaal met inhoud, een lach en een traan, stijlvol en ontspannen. Ik ben graag in het moment en durf spontaniteit de ruimte te geven.

Mijn naam is Suzanne Buker en ik ben Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand voor de gemeente Ameland. Ik ben geboren in Brabant en na vele malen te zijn verhuisd heb ik mijn thuis gevonden op het mooie Ameland waar ik al sinds mijn geboorte kwam. Ik ben werkzaam in de creatieve sector en vind het heerlijk om daarnaast als trouwambtenaar nieuwe mensen te leren kennen en bij te mogen dragen aan hun speciale dag.

Naast Nederlands spreek ik Engels, Frans en Duits. Op maandagen ben ik helaas niet beschikbaar.

Zien we elkaar op jullie trouwdag?

Marc Ketelaars

Sinds 2002 ben ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. In 1970 op Ameland geboren en sinds 1985 breng ik mijn leven door op het vaste land. Er volgden opleidingen aan de wal en na mijn rechtenstudie in Leiden ben ik in die laatste stad blijven wonen. Inmiddels ben ik getrouwd en heb ik drie kinderen. Mijn band met Ameland is altijd sterk gebleven en door middel van deze bijzondere bijbaan kan ik die band ook blijven koesteren.

Inmiddels is het huwelijken sluiten echt een van mijn hobby's geworden. Elk huwelijk is weer bijzonder. De combinatie van twee gecombineerde levensverhalen in samenhang met de keuzes die mensen maken en de achtergronden die daar dan bij horen maakt het voorgesprek en het huwelijk altijd erg bijzonder. De ceremonie probeer ik altijd aan te passen aan het stel dat voor me staat en soms kun je dan echt wat extra's brengen. Als het aanstaande echtpaar daar zelf ideeën bij heeft dan sta ik daar uitdrukkelijk voor open.

Marc Ketelaars is alleen beschikbaar op vrijdag en zaterdag. Voor een vergoeding van de reiskosten wordt ongeveer € 80,- in rekening gebracht. Neem voor informatie op via marc.ketelaars@inholland.nl. 

Roland Blom

Jullie trouwdag is een unieke dag vol emoties. Voor mij is het een geweldig leuke uitdaging om goede aansluiting te vinden bij jullie belevingswereld en er aan bij te dragen dat de huwelijksceremonie geheel naar jullie wens verloopt. Ontleend aan persoonlijke contacten met jullie probeer ik in de toespraak de juiste balans te vinden tussen een gezonde dosis humor en een combinatie van serieuze woorden, onder het motto:

"sfeervol, persoonlijk en vrolijk waar het kan, serieus waar het moet"

Roland Blom is op vrijdag niet beschikbaar.

Risje Sinnema

“Dat ene belangrijke moment: vanaf nu gaan wij samen verder”.

En dan komt die leuke tijd met het invullen van jullie dag. Een datum, locatie, ringen, de jurk, het pak en nog veel meer, alles wordt door jullie persoonlijke keuze bepaald. Zo wordt het jullie dag om nog lang op terug te kijken. Jullie huwelijksvoltrekking is een belangrijk onderdeel van deze bijzondere dag. Een persoonlijke en stijlvolle ceremonie maakt dat de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand kan en mag ik meedenken over jullie huwelijksvoltrekking. Een persoonlijk gesprek vooraf is daarvoor belangrijk. Tijdens dit gesprek zoeken we naar de juiste vorm en inhoud van de ceremonie waar jullie je prettig bij voelen. Natuurlijk is er altijd plaats voor serieuze momenten met de nodige ontspanning en een lach.

Wie ben ik? Ik ben in 1974 geboren en getogen op Ameland. Net als vele eilanders heb ook ik een lange tijd op het vaste land gewoond en gewerkt. Maar in al die jaren bleef het eiland en het water trekken. Niet zo gek, als dochter van een reddingsbootman en achterkleindochter van een bootsman had ik die verbintenis. Toen de kans kwam, was de beslissing snel genomen. Nu woon ik samen met mijn gezin alweer een aantal jaar met veel plezier in het mooie dorp Hollum.

Fenny Russchen-De Vries

Mijn naam is FEnny Russchen en sinds 2002 ben ik buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand van de gemeente Ameland en dat doe ik met veel plezier!

Het is altijd weer leuk om de kennismakingsgesprekken met de aanstaande bruidsparen te hebben. Ik maak mijn toespraken graag zo persoonlijk mogelijk. Dat is de reden dan ook dat ik een gesprek vooraf erg op prijs stel.

Ik heb onderhand al in diverse talen een toespraak mogen geven, zoals Duits, Engels, Frans en in het Fries.

Ook de diverse huwelijkslocaties hebben op hun eigen manier charme. Ik ben dan ook op alle locaties actief geweest. Vroeger op het Oerd te paard, tegenwoordig op de fiets.

Ik ben werkzaam geweest in het onderwijs, maar sinds twee jaar met pensioen. Ik geniet nu vooral van de kleinkinderen en erop uit gaan met onze Jack Russel Dobey. Verder lees en puzzel ik graag en geniet ik van de tuin. Om lekker fit te blijven ben ik twee keer in de week in de sportschool te vinden. 

Tot zover een korte samenvatting. Ik kijk er naar uit om jullie huwelijk te mogen sluiten.

Margriet Faber-Smit

“Ons plekje, rijk aan duin en strand, het ons zo lieve Ameland!“

Geboren en getogen op Ameland, mag ik op vele fronten genieten van alle facetten van ons prachtige eiland. Ik ben Margriet Faber-Smit en wat vind ik het bijzonder om een kijkje te mogen nemen in jullie leven en mijn bijdrage te mogen leveren aan jullie dag!

Jullie gaan trouwen! Voorafgaand wil ik jullie graag in een persoonlijk gesprek leren kennen. Samen gaan we de ceremonie vormgeven, waarbij ik jullie inbreng heel belangrijk vind. Mijn talent is om jullie woorden en verhalen te verbinden tot jullie unieke liefdesverhaal. Dé dag, waarop ik jullie beiden in een ongedwongen persoonlijke sfeer met ruimte voor humor aan elkaar mag verbinden. Met jullie als bruidspaar in de hoofdrol, het wordt immers jullie dag.

Ja! Een simpel woord, slechts 2 letters. Maar allesomvattend: liefde, toewijding, vertrouwen, toekomst. En dat op ons lief Ameland!

Ik kijk uit naar onze ontmoeting.

Harmen Wijnberg

Mijn naam is Harmen Wijnberg en ik ben geboren in 1957. Sinds dit jaartal woon ik op Ameland. Ik ben van 1984 tot en met 2023 werkzaam geweest bij de gemeente Ameland. Je zou dus kunnen stellen een geboren en getogen eilander.

In 2000 werden er bijzondere ambtenaren van de burgerlijke stand gevraagd, maar ook “gewone” ambtenaren mochten solliciteren en het leek mij wel eens leuk om vrienden, kennissen en familieleden te trouwen. Het was oorspronkelijk mijn bedoeling om af en toe een huwelijk te sluiten, maar dat is inmiddels uitgegroeid tot het trouwen van in principe iedereen die daar om vraagt.

Hierbij is het voor mij wel van belang dat er eerst wordt kennisgemaakt met het aanstaande bruidspaar, zodat we op zo’n belangrijke dag geen volstrekte vreemden voor elkaar zijn. Daarna vraag ik het aanstaande bruidspaar om familie, vrienden en kennissen te benaderen en wat anekdotes, leuke verhalen, maar ook wat blundertjes van jullie naar mij toe te mailen. Samen met jullie verhaal over elkaar, maak ik daar een compleet en vooral persoonlijk geheel van voor jullie huwelijksfeest.

Ten slotte iets over mij zelf. In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door in de schitterende natuur op Ameland, zowel met anderen als alleen. Naast mijn werk bij de gemeente organiseer ik wadexcursies en natuureducatieve tochtenDaarnaast kun je mij veel op het strand vinden om te jutten, te vissen en allerlei leuke dingen te vinden die ik dan weer exposeer in de tuin en in mijn Jutterskuur.

Afke Boezewinkel

Mijn naam is Afke Boezewinkel. Van 2015 tot en met 2020 heb ik op Ameland gewoond en gewerkt als predikante. Het is voor mij een heel bijzondere periode geweest en ik voel mij voor altijd verbonden met de mensen van Ameland en met het eiland. Ik ben daarom ook heel blij dat ik nog steeds ambtenaar van de burgerlijke stand mag zijn.  Inmiddels woon en werk ik in de Protestantse kerk van Brummen, een dorpje “onder de rook” van Zutphen.

Ik ben op 23 juli 1959 geboren in het kleine mooie dorpje De Steeg op de Veluwe en na in de verpleging gewerkt te hebben ben ik theologie gaan studeren in Amsterdam aan de Vrije Universiteit. In 1991 ben ik afgestudeerd en inmiddels heb ik als dominee in verschillende gemeenten gediend, waaronder 6 jaar op Curaçao.

Ik heb 3 kinderen, twee dochters en een zoon. de jongste dochter woont nog thuis bij mij thuis.

Mijn grote passie is muziek; ik speel orgel, klarinet, piano en ik zing in verschillende koren.

Ik vind het heel mooi en bijzonder om ook buiten de kerk de verbondenheid en liefde tussen mensen tot een feest te mogen maken. Ik verheug mij er op daaraan een bijdrage te mogen leveren.

Uw eigen trouwambtenaar

Wilt u uw huwelijk laten voltrekken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere Nederlandse gemeente? Dat is mogelijk. De voorwaarde is dat de trouwambtenaar ten tijde van de huwelijksvoltrekking werkzaam is als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand bij een Nederlandse gemeente. U kunt een verzoek indienen bij in het gemeentehuis via een formulier. Aan het laten voltrekken van uw huwelijk door uw eigen trouwambtenaar zijn kosten verbonden. 

Voor de volledigheid willen wij u er op wijzen dat het niet mogelijk is om uw huwelijk in de gemeente Ameland te laten voltrekken door een familielid of kennis die niet werkzaam is als (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand in Nederland.

Formulier aanmelden trouwambtenaar