De gemeente Ameland beschikt over ervaren trouwambtenaren. De trouwambtenaar (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) leidt de plechtigheid geheel in stijl, dus met mooie Amelander toga. Onze trouwambtenaren stellen zich graag aan u voor.

Heeft u een voorkeur voor een trouwambtenaar? Geef dit dan aan bij de huwelijksaangifte. We houden zoveel mogelijk rekening met uw voorkeur. Het kan voorkomen dat de trouwambtenaar van uw keuze niet beschikbaar is op uw huwelijksdatum. In dat geval vragen wij u voor een andere trouwambtenaar te kiezen.

Roland Blom

Jullie trouwdag is een unieke dag vol emoties. Voor mij is het een geweldig leuke uitdaging om goede aansluiting te vinden bij jullie belevingswereld en er aan bij te dragen dat de huwelijksceremonie geheel naar jullie wens verloopt. Ontleend aan persoonlijke contacten met jullie probeer ik in de toespraak de juiste balans te vinden tussen een gezonde dosis humor en een combinatie van serieuze woorden, onder het motto:

"sfeervol, persoonlijk en vrolijk waar het kan, serieus waar het moet"

Roland Blom is op vrijdag niet beschikbaar.

Afke Boezewinkel

Mijn naam is Afke Boezewinkel. Van 2015 tot en met 2020 heb ik op Ameland gewoond en gewerkt als predikante. Het is voor mij een heel bijzondere periode geweest en ik voel mij voor altijd verbonden met de mensen van Ameland en met het eiland. Ik ben daarom ook heel blij dat ik nog steeds ambtenaar van de burgerlijke stand mag zijn.  Inmiddels woon en werk ik in de Protestantse kerk van Brummen, een dorpje “onder de rook” van Zutphen.

Ik ben op 23 juli 1959 geboren in het kleine mooie dorpje De Steeg op de Veluwe en na in de verpleging gewerkt te hebben ben ik theologie gaan studeren in Amsterdam aan de Vrije Universiteit. In 1991 ben ik afgestudeerd en inmiddels heb ik als dominee in verschillende gemeenten gediend, waaronder 6 jaar op Curaçao.

Ik heb 3 kinderen, twee dochters en een zoon. de jongste dochter woont nog thuis bij mij thuis.

Mijn grote passie is muziek; ik speel orgel, klarinet, piano en ik zing in verschillende koren.

Ik vind het heel mooi en bijzonder om ook buiten de kerk de verbondenheid en liefde tussen mensen tot een feest te mogen maken. Ik verheug mij er op daaraan een bijdrage te mogen leveren.

Marc Ketelaars

Sinds 2002 ben ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. In 1970 op Ameland geboren en sinds 1985 breng ik mijn leven door op het vaste land. Er volgden opleidingen aan de wal en na mijn rechtenstudie in Leiden ben ik in die laatste stad blijven wonen. Inmiddels ben ik getrouwd en heb ik drie kinderen. Mijn band met Ameland is altijd sterk gebleven en door middel van deze bijzondere bijbaan kan ik die band ook blijven koesteren.

Inmiddels is het huwelijken sluiten echt een van mijn hobby's geworden. Elk huwelijk is weer bijzonder. De combinatie van twee gecombineerde levensverhalen in samenhang met de keuzes die mensen maken en de achtergronden die daar dan bij horen maakt het voorgesprek en het huwelijk altijd erg bijzonder. De ceremonie probeer ik altijd aan te passen aan het stel dat voor me staat en soms kun je dan echt wat extra's brengen. Als het aanstaande echtpaar daar zelf ideeën bij heeft dan sta ik daar uitdrukkelijk voor open.

Marc Ketelaars is alleen beschikbaar op vrijdag en zaterdag. Voor een vergoeding van de reiskosten wordt ongeveer € 80,- in rekening gebracht. Neem voor informatie op via marc.ketelaars@inholland.nl. 

Fenny Russchen-De Vries

Mijn werk als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand op Ameland doe ik met heel veel plezier. Mijn toespraak probeer ik altijd zo persoonlijk mogelijk te houden. Daarom vind ik het altijd fijn om vooraf aan het huwelijk een persoonlijk gesprek met het aanstaande bruidspaar te hebben om even met elkaar kennis te maken.

Ik vind alle huwelijkslocaties erg leuk, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar de Oerdhut. Midden in een prachtig natuurgebied mensen in de echt verbinden blijft een bijzondere ervaring. Ik ging daar in het verleden vaak heen op mijn Tinkermerrie Sharron, maar een hernia weerhoudt mij daar momenteel van. Ik hoop in de toekomst toch weer op mijn paard de rit naar de Oerdhut te kunnen maken en te kunnen genieten van de mooie omgeving.

Naast het Babs-zijn ben ik werkzaam in het basisonderwijs en in mijn vrije tijd geniet ik van mijn kleinkinderen.

Fenny Russchen-de Vries is niet beschikbaar op woensdag, donderdag en vrijdagochtend.

Risje Sinnema

“Dat ene belangrijke moment: vanaf nu gaan wij samen verder”.

En dan komt die leuke tijd met het invullen van jullie dag. Een datum, locatie, ringen, de jurk, het pak en nog veel meer, alles wordt door jullie persoonlijke keuze bepaald. Zo wordt het jullie dag om nog lang op terug te kijken. Jullie huwelijksvoltrekking is een belangrijk onderdeel van deze bijzondere dag. Een persoonlijke en stijlvolle ceremonie maakt dat de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand kan en mag ik meedenken over jullie huwelijksvoltrekking. Een persoonlijk gesprek vooraf is daarvoor belangrijk. Tijdens dit gesprek zoeken we naar de juiste vorm en inhoud van de ceremonie waar jullie je prettig bij voelen. Natuurlijk is er altijd plaats voor serieuze momenten met de nodige ontspanning en een lach.

Wie ben ik? Ik ben in 1974 geboren en getogen op Ameland. Net als vele eilanders heb ook ik een lange tijd op het vaste land gewoond en gewerkt. Maar in al die jaren bleef het eiland en het water trekken. Niet zo gek, als dochter van een reddingsbootman en achterkleindochter van een bootsman had ik die verbintenis. Toen de kans kwam, was de beslissing snel genomen. Nu woon ik samen met mijn gezin alweer een aantal jaar met veel plezier in het mooie dorp Hollum.

Harmen Wijnberg

Mijn naam is Harmen Wijnberg en ik ben geboren in 1957. Sinds dit jaartal woon ik op Ameland en ben sinds 1984 werkzaam bij de gemeente Ameland. Je zou dus kunnen stellen een geboren en getogen eilander.

In 2000 werden er bijzondere ambtenaren van de burgerlijke stand gevraagd, maar ook “gewone” ambtenaren mochten solliciteren en het leek mij wel eens leuk om vrienden, kennissen en familieleden te trouwen. Het was oorspronkelijk mijn bedoeling om af en toe een huwelijk te sluiten, maar dat is inmiddels uitgegroeid tot het trouwen van in principe iedereen die daar om vraagt.

Hierbij is het voor mij wel van belang dat er eerst wordt kennisgemaakt met het aanstaande bruidspaar, zodat we op zo’n belangrijke dag geen volstrekte vreemden voor elkaar zijn. Daarna vraag ik het aanstaande bruidspaar om familie, vrienden en kennissen te benaderen en wat anekdotes, leuke verhalen, maar ook wat blundertjes van jullie naar mij toe te mailen. Samen met jullie verhaal over elkaar, maak ik daar een compleet en vooral persoonlijk geheel van voor jullie huwelijksfeest.

Ten slotte iets over mij zelf. In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door in de schitterende natuur op Ameland, zowel met anderen als alleen. Naast mijn werk bij de gemeente organiseer ik wadexcursies en natuureducatieve tochtenDaarnaast kun je mij veel op het strand vinden om te jutten, te vissen en allerlei leuke dingen te vinden die ik dan weer exposeer in de tuin en in mijn Jutterskuur.

Uw eigen trouwambtenaar

Wilt u uw huwelijk laten voltrekken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere Nederlandse gemeente? Dat is mogelijk. De voorwaarde is dat de trouwambtenaar ten tijde van de huwelijksvoltrekking werkzaam is als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand bij een Nederlandse gemeente. U kunt een verzoek indienen bij in het gemeentehuis via een formulier. Aan het laten voltrekken van uw huwelijk door uw eigen trouwambtenaar zijn kosten verbonden. 

Voor de volledigheid willen wij u er op wijzen dat het niet mogelijk is om uw huwelijk in de gemeente Ameland te laten voltrekken door een familielid of kennis die niet werkzaam is als (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand in Nederland.

Formulier aanmelden trouwambtenaar