Parkeerproblemen veerdam Nes

Het komt regelmatig voor dat er op de veerdam in Nes geen beschikbare plekken zijn op de 24-uurs parkeerplaats. Dat heeft de aandacht van de gemeente en we zijn dan ook aan het kijken naar verschillende oplossingsrichtingen. 

Al ruim een jaar rijden er extra bussen vanaf het Verdekspad naar de pier, voornamelijk om mensen die op Ameland werken te vervoeren, zodat er geen werkbussen op de pier hoeven te parkeren. 

Ook particulieren kunnen hier op vrijwel alle boten gebruik van maken, hoewel de wachttijd buiten de spits iets langer kan zijn. We hebben hier eerder over gecommuniceerd. Vanuit de gemeente vindt meer informatie hier. Reisinformatie vindt u via www.9292.nl

Naast de parkeerproblemen, is er momenteel ook te weinig ruimte om fietsen te parkeren. Daarom kijken we naar een brede oplossing, binnen de beperkte ruimte die er nu eenmaal is op de veerdam. Zodra we op alle onderdelen advies hebben ontvangen van een verkeersdeskundige organiseren we een bewonersavond om u hier verder over te informeren.