We kregen het afgelopen jaar meldingen van eilanders die naar het vasteland wilden en hun auto door toenemende drukte niet kwijt konden op de 24-uurs parkeerplaats op de pier in Nes. Na overleg met Arriva bieden zij vanaf begin 2024 de mogelijkheid om gebruik te maken van de parkeerplaats aan het Verdekspad in Nes.

Dat betekent dat u de auto kunt parkeren aan de zuidkant van dat parkeerterrein en bij slecht weer eventueel in de auto kunt blijven zitten tot de bus arriveert. Die brengt u dan in een paar minuten naar de boot.  Deze busservice is volgens dienstregeling, informeer uzelf goed via www.9292.nl.

Bushalte Verdekspad Nes 

Buslijn 2 rijdt langs het Verdekspad en voorziet in vervoer richting pier Nes. Bij terugkeer op de haven, dient u gebruik te maken van lijn 1 - Ballum-Hollum, belangrijk is een melding te doen bij de chauffeur. De route pier Nes - Verdekspad wordt op de terugweg alleen op verzoek gereden en betreft geen standaard rit.  
 
Wilt u zeker zijn van een parkeerplek? Parkeer op het parkeerterrein aan het Verdekspad en maak gebruik van de aansluitende dienstregeling. Vanzelfsprekend kunt u ook de gehele rit met de bus afleggen. Actuele reisinformatie kunt u altijd vinden via de app 9292 of www.9292.nl(externe link)

Kosten

De prijs voor een buskaartje bedraagt het standaard OV-tarief € 1,82 per rit (zone 1). Dit kan in de bus worden voldaan via een OV-chipkaart of pinbetaling.

Winterdienstregeling

De winterdienstregeling van Arriva Ameland is sinds afgelopen 8 januari ingegaan en is geldig tot 21 maart en vanaf 1 november 2024. Vanzelfsprekend wordt ook in de zomerdienstregeling de extra stop aan het Verdekspad aangeboden.