In 2029 lopen de huidige concessies voor de Friese Waddenveren af. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) is gestart met de voorbereidingen voor nieuwe concessies vanaf 2029. Belangstellenden worden uitgenodigd om mee te denken over de nieuwe concessies. 

Reageer op de Concept Nota

Wat vindt u belangrijk voor de Friese Waddenveren? Via www.platformparticipatie.nl/friesewaddenveren(externe link) kunt u tot 29 april 2024 uw inbreng geven. Op dit platform vindt u de Concept Nota van Uitgangspunten, waarop u kunt reageren. De Concept Nota van Uitgangspunten ligt ook ter inzage in het gemeentehuis in Ballum.

Informatiebijeenkomst in Dokkum en Harlingen

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseerde op maandag 25 en dinsdag 26 maart informatiebijeenkomsten in Dokkum en Harlingen over de nieuwe Friese Waddenveren. 

Tijdens deze bijeenkomsten zijn de aanwezigen geïnformeerd over het proces dat leidt tot de nieuwe concessies en hoe iedereen daarover kan meedenken. De bijeenkomst is terug te kijken via deze link(externe link)

Inloopmoment op Ameland

Op vrijdagavond 12 april vindt er een informatieavond voor inwoners van Ameland plaats vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis in Ballum. Om 19.00 uur start de avond met een presentatie van het ministerie van I&W. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen, zowel in de groep als individueel. 

U bent van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Nieuwsbrief ministerie

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan via waddenveren@minienw.nl aan voor de nieuwsbrief van het ministerie van I&W met als onderwerp ‘Aanmelden nieuwsbrief Friese Waddenveren’