Wat is het?

U kunt uw huishoudelijk afval één keer in de twee weken aan de straat zetten in een door de gemeente geleverde minicontainer. De ene week wordt het restafval opgehaald en de andere week het gft-afval. Eén keer per maand haalt de gemeente oud papier op.
Om afval milieutechnisch zo verantwoord mogelijk te verwerken, vragen wij u het afval te scheiden. Vandaar dat u papier in de blauwe container aanlevert, groente-, fruit-, en tuinafval (GFT-afval) in de groene container en het overige restafval in de grijze container.

Raadpleeg de online afvalkalender(externe link) om te zien wanneer het afval bij u wordt opgehaald.

Zelf wegbrengen glas, papier, kleding

Bij vier supermarkten zijn milieueilanden met ondergrondse verzamelcontainers voor glas, papier en textiel. Hier kunt u uw glas, papier, kleding en ander textiel brengen. Het textiel wordt gesorteerd in bruikbare kleding en ander textiel. De textielresten worden gerecycled. Draagbare kleding wordt opnieuw gebruikt. De kleding wordt dus niet vernietigd, maar krijgt een tweede leven.

Afvalkalender/Afvalapp voor inzameldata van uw afval

Vergeten de container op tijd aan de weg te zetten? Download de afvalapp. Deze afvalkalender op de smartphone of tablet kan worden ingesteld op adres en geeft precies aan wanneer welke container wordt geleegd.

U kunt de Omrin AfvalApp gratis downloaden via de Apple Appstore(externe link) of Google Playstore(externe link)