Als de stroom uitvalt, kan dat betekenen dat zelfs de telefoon niet meer kan worden gebruikt. Het is goed te weten dat de brandweerkorpsen in een dergelijk geval op centrale locaties in de dorpen gaan staan. Bij geval van nood kunnen ze via de portofoon contact opnemen met de meldkamer om de benodigde hulpverleners in te schakelen.

De brandweer staat in Hollum bij het Zwaneplein, in Ballum op de Strandweg ter hoogte van de Spar, in Nes op de kruising Reeweg, Torenstraat en Van Heeckerenstraat en in Buren op de hoek van de Hoofdweg en Esther Meindertsstraat.

Bent u niet mobiel? Vraag dan een buurman of buurvrouw om u te helpen om deze hulpverleners te bereiken. Verhuurt u een accommodatie aan gasten? Informeer bij stroomuitval dan ook uw gasten. Laten we extra om elkaar denken in een dergelijke situatie.

Tip: bewaar deze informatie

Bovenstaande informatie delen we van tijd tot tijd met inwoners via de gemeentelijke nieuwsbrief. We raden u aan deze informatie thuis te bewaren, zodat u weet wat te doen bij eventuele stroomuitval.