We informeerden een aantal weken geleden dat Arriva en de gemeente Ameland de handen ineen hebben geslagen om een oplossing te vinden voor het gebrek aan ruimte op de pier in Nes en de parkeerplaats achter de dijk van Wetterskip Fryslân.

Van maandag tot en met vrijdag (met uitzondering van de bouwvak Noord-Nederland en de Kerstvakantie) rijdt voor afvaarten in de vroege ochtend en aan het einde van de middag een bus tussen de veerhaven in Nes en het parkeerterrein aan het Verdekspad in Nes. Mensen die op Ameland werken en aan het vasteland wonen, kunnen hiervan gebruikmaken. De vertrektijden van de bus zijn aangepast in verband met de gewijzigde dienstregeling van Wagenborg.

Bustijden

De bus rijdt op verschillende afvaarten op de ochtenden vanaf de pier in Nes naar het parkeerterrein aan het Verdekspad. Op de middagen sluit de bus op verschillende afvaarten aan en vertrekt dan van het Verdekspad richting de pier.

Vanaf veerhaven
naar parkeerterrein Verdekspad

Vanaf parkeerterrein Verdekspad
naar veerhaven

De bus wacht 's ochtends op de pier in Nes op de afvaarten van:

  • 06.30 uur - afvaart Veltman Marine Service
  • 07.00 uur - sneldienst Wagenborg 
  • 07.15 uur - veerdienst Wagenborg 

De bus vertrekt 's middags vanaf het Verdekspad in Nes richting de pier om:
 

  • 15.30 uur - de bus sluit aan op de 15.45 uur sneldienst en 16.00 uur veerdienst van Wagenborg. Tevens sluit de bus aan op de 15.50 uur afvaart van Veltman Marine Service.
  • 16.30 uur - de bus sluit aan op de 16.45 uur sneldienst  van Wagenborg. 

Kosten

De prijs voor een buskaartje bedraagt het standaard OV-tarief € 1,82 per rit (zone 1). Dit kan in de bus worden voldaan via een OV-chipkaart of via een pinbetaling.

Vragen?

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen via denkmee@ameland.nl of bellen naar (0519) 555 555.

Parkeren zuidkant Verdekspad

Werkbussen kunnen aan de zuidkant van het Verdekspad worden geparkeerd. De bus zal aan de zuidzijde een stop maken waar in- en uitgestapt kan worden.

Arrivabus wordt ingezet tijdens rit van en naar Verdekspad te Nes