Gemeente Ameland heeft vanaf vandaag een nieuwe website. De website heeft een nieuw uiterlijk en een andere opbouw. Zoeken en navigeren gaat, zowel op de computer als op de mobiele telefoon, gemakkelijker. Ook kunt u steeds meer zelf online regelen op de website.

Toegankelijk en gebruiksvriendelijk

De nieuwe website is gebruiksvriendelijker, actueel en beter ingericht op de onderwerpen waar onze inwoners naar zoeken. Bij de inrichting is veel aandacht besteed aan toegankelijkheid en leesbaarheid. Inmiddels is maar liefst 60% van de bezoeken via een telefoon of tablet. Zoeken en navigeren gaat nu gemakkelijker.

Burgemeester Leo Pieter Stoel: “Ik ben blij met het resultaat. Met de nieuwe website wordt het voor mensen gemakkelijker direct iets met de gemeente te regelen. De gemeente sluit daarbij aan bij de nieuwe digitale mogelijkheden om het contact met de gemeente te verbeteren. Een mooi product van de samenwerking tussen de Waddeneilandgemeenten”

Niet één, maar vijf nieuwe websites

Niet alleen Ameland kreeg een nieuwe website. Ook de andere Friese Waddeneilanden en het Waddenkantoor lanceerden maandag hun nieuwe website. De nieuwe websites zijn een samenwerkingsproject vanuit het Samenwerkingsverband De Waddeneilanden.

De website blijft in beweging

We blijven de website verder ontwikkelen. Natuurlijk zijn we ook nieuwsgierig naar uw mening. U kunt een reactie achterlaten via de button ‘uw mening’ rechtsonder op deze pagina.

Nieuwe website