Wat is het?

Het verduurzamen van monumentale woningen is vaak moeilijker en duurder. In veel gevallen mag er aan de buitenkant van de woning niets worden gewijzigd. Bij monumentale woningen zijn er allerlei beperkingen waardoor isoleren alleen via de binnenkant van woningen kan en dat gaat ten koste van de leefruimte. Isolerend monumentenglas, of ander gecertifieerd glas met een isolerende werking, aanbrengen kan bij deze woningen een passende verduurzamingsmaatregel zijn. 

Voor het vervangen van het bestaande glas door glas voor monumenten kunt u als woningeigenaar subsidie aanvragen. Het gaat hierbij om een subsidie van maximaal € 3.500,- of 40% van de kosten per woning. Per woning mag maximaal één keer gebruik worden gemaakt van deze regeling. 

Direct regelen

Online aanvragen

Wat moet ik doen?

Wilt u glas in een monumentale woning vervangen door glas voor monumenten? Dan heeft u (vrijwel altijd) een vergunning nodig. Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet de vergunning zijn verleend. Voor advies en begeleiding bij het aanvraagproces kunt u contact opnemen met de gemeente Ameland. 

Meer informatie?

E-mail: duurzaamameland@ameland.nl

Bekijk hier de verordening. 

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?