De KNRM verzorgt deze zomer weer de strandbewaking bij de badstranden van Hollum, Nes en Buren en het strand van Ballum. De KNRM werkt volgens het internationale bewakingssysteem met roodgele vlaggen die het zwemgebied afbakenen waar strandbezoekers tussen de vlaggen onder toezicht kunnen baden of zwemmen.

Als u gaat zwemmen, verzoeken wij u om altijd de aanwijzingen van de strandwachten op te volgen. De strandwachten (lifeguards) bewaken de badstranden op de volgende dagen: 

  • in de weekenden van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni, vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni, vrijdag 6 tot en met zondag 8 september en vrijdag 13 tot en met zondag 15 september van 10.00 tot 18.00 uur;
  • dagelijks in de periode van 6 juli tot en met 1 september van 10.00 tot 18.00 uur.

Wees altijd alert op muien. Muien zijn onderbrekingen in de zandbanken, waarin de stroming sterk naar zee trekt, en komen zowel bij eb als bij vloed voor. Als u in een mui terechtkomt, zwem dan opzij zodat u op een zandbank belandt en trek dan de aandacht van een strandbezoeker.
 

Muien

Meer informatie

Op de veerboot, op de borden bij de strandopgangen en in de gemeentelijke folder die onder andere bij VVV Ameland verkrijgbaar is, vindt u meer informatie over veilig zwemmen in zee. Op de website van de KNRM vindt u meer informatie over de werkwijze van de lifeguards en tips en adviezen over zwemmen in zee. 

Folder informatie voor gasten