Vrijdag 17 november is de landelijke Dag van de Ondernemer. Daarom staan we juist nu even bewust stil bij wat onze ondernemers jaarrond voor onze gemeenschap betekenen.

Met elkaar zorgen jullie voor werkgelegenheid, welvaart en een prachtig aanbod van vele uiteenlopende producten en diensten die van waarde zijn voor onze inwoners en bezoekers. Ook maatschappelijke initiatieven, het verenigingsleven en de lokale kunst en cultuur kunnen rekenen op een bijdrage of ondersteuning van velen van jullie.

Als ondernemer probeer je problemen om te buigen in kansen en wat dat betreft zijn jullie de laatste jaren wel zwaar op de proef gesteld met achtereenvolgens covid, hoge energieprijzen, personeelstekorten en recent de problemen met de veerdienst. Deze onderwerpen zijn de afgelopen tijd veelvuldig besproken in de sectoren overleggen en we zijn samen naar Den Haag getrokken om het over de problemen met de veerdienst te hebben.

Wethouder Theo Faber: 
“Als gemeente spreken we onze waardering uit voor de inzet die jullie, samen met de medewerkers, dagelijks leveren om ons eiland draaiende te houden. Ook volgend jaar zet gemeente Ameland zich weer in voor constructief overleg met de vertegenwoordigers van de sectoren en een goede dienstverlening aan jullie.” 


Gemeente Ameland