Vandaag maakte het college van Burgemeester en Wethouders van Ameland de naam bekend van ‘De Nieuwe Stelp’, het nieuwe woon-zorgcomplex in aanbouw. Wethouder Piet IJnsen had de eer de nieuwe naam te onthullen aan de gemeenteraad en een prijswinnaar.

Afgelopen najaar is een prijsvraag voor de naam van het nieuwe gebouw uitgezet, hier kwamen meer dan 50 reacties op. Na een zorgvuldige overweging door de Stuurgroep van 'De Nieuwe Stelp', gaf de straatnaamcommissie het uiteindelijke advies rondom de naamgeving. Het college van Burgemeester en Wethouders nam dit advies over en koos voor de naam ‘Ambla’. De inzenders van deze naam waren uitgenodigd bij de onthulling en krijgen op een later moment een rondleiding door het gebouw.

Burgemeester Leo Pieter Stoel, voorzitter van de straatnaamcommissie, licht de keuze voor de naam toe. "Ambla is een naam die verwijst naar het eiland Ameland, zoals het eiland de naam vroeger droeg. Het is tevens een korte en herkenbare naam voor alle eilanders. De gekozen naam weerspiegelt niet alleen de geschiedenis van het eiland, maar is ook bedoeld als een verbindend element voor de gemeenschap waarbij we streven naar een leven lang op Ameland.”