Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Door te stemmen, bepaalt u mee wie de komende vier jaar over de plannen van de provincie en het waterschap beslissen. 

Stempassen en identiteitsbewijs mee

Als u voor beide verkiezingen mag stemmen, krijgt u twee stempassen thuisgestuurd. Één voor de provinciale statenverkiezing en één voor de waterschapsverkiezing. U ontvangt deze uiterlijk woensdag 1 maart. Om te kunnen stemmen, neemt u uw stempas(sen) en een geldig identiteitsbewijs op woensdag 15 maart mee naar het stemlokaal.

Stemlokalen

De vier stemlokalen op Ameland zijn geopend van 07.30 tot 21.00 uur. Deze stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden en bevinden zich op de volgende locaties:

  • Gemeentehuis, Jelmeraweg 1, Ballum
  • Dorpshuis ‘t Wantij, Binnenweg 15, Buren
  • Sporthal De Slinger, Oranjeweg 30b, Hollum
  • Jaap Klaassen Hal, Schoolstraat 6, Nes

Afbeelding met tekst, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Heeft u op 1 maart geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt?

Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe stempas aan bij uw gemeente. Dit kan schriftelijk, via een formulier of bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis. Het schriftelijke verzoek moet uiterlijk vrijdag 10 maart binnen zijn bij de gemeente. Aan de balie in het gemeentehuis kunt u tot dinsdag 14 maart 12.00 uur terecht.

Kunt u zelf niet stemmen?

Bent u op 15 maart ziek of op vakantie in het buitenland? Dan kunt u iemand anders vragen om voor u te stemmen. Dit heet machtigen. Dat kan via de achterkant van uw stempas of via een schriftelijke volmacht. De schriftelijke volmacht kunt u tot en met vrijdag 10 maart aanvragen. Op www.ameland.n/verkiezingen leest u hoe u dit kunt regelen.

Wilt u in een andere gemeente in Friesland stemmen?

Dan kunt u uw stempas(sen) in het gemeentehuis laten omzetten in een kiezerspas. Dit kan tot en met dinsdag 14 maart 12.00 uur. U kunt een kiezerspas ook schriftelijk aanvragen. Dit kan tot en met vrijdag 10 maart. U kunt het aanvraagformulier vinden op www.ameland.nl/verkiezingen.

Meer informatie

Op de verkiezingspagina vindt u meer informatie over deze verkiezingen.

Verkiezingen

Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met team Burgerzaken via telefoonnummer (0519) 555 555.