Voor het onderhoud van onze gemeentelijke woningen en gebouwen op Ameland zijn wij op zoek naar een bouwkundig expert.

Bouwkundig medewerker gemeentelijk woningbedrijf en gebouwen m/v (36 uur)

Bij de gemeente Ameland werken we mét mensen, vóór mensen. Of het nu gaat om zorg, onderwijs, verkeer, ruimtelijke ordening of een schone en duurzame gemeente; elke dag bouwen wij aan een fijne en veilige omgeving voor onze inwoners, ondernemers en gasten. Wat ons als organisatie uniek maakt, is dat we alles hebben wat je nodig hebt: een vliegveld, een haven en meerdere natuurgebieden. Dit maakt ons werk zeer divers en interessant.

Als medewerker bij de gemeente Ameland draag je verantwoordelijkheid voor diverse gemeentelijke taken op het eiland. Met een klein team van 105 mensen heb je een breed en afwisselend takenpakket, waardoor je minder specialistisch bezig bent. Je speelt ook een belangrijke rol in het welzijn van de inwoners en voelt je verbonden met het eiland. Bovendien heerst er een warme en vertrouwde sfeer waarin iedereen elkaar goed kent.

In jouw rol als bouwkundig medewerker gemeentelijk woningbedrijf en gebouwen heb je regelmatig overleg met installateurs, aannemers en huurders. In jouw rol ben je voornamelijk bezig met het regelen van zaken en hoef je zelf niet fysiek te klussen. Het werk is zeer divers. Bij mooi weer ga je bijvoorbeeld naar buiten om daken te inspecteren. Je kunt ook op verzoek van huurders helpen bij het uitzoeken van een nieuwe keuken. Het sociale aspect van de functie is ook belangrijk. Je hebt veel contact met zowel huurders als collega's.

Ook kom je in deze functie op verschillende locaties. Je bezoekt bijvoorbeeld huurders thuis, maar ook sportgebouwen, zwembaden en andere gemeentelijke faciliteiten.

Verder bestaan jouw taken uit:
✅ Je bent verantwoordelijk voor het bouwkundig onderhoud van gemeentelijke woningen en
gebouwen;
✅ Je zorgt voor de uitvoering van meerjarenonderhoudsplannen;
Je verstrekt opdrachten aan externe partijen voor wat betreft onderhoudswerkzaamheden;
✅ Je houdt toezicht op onderhouds-, verbouw- en uitbreidingswerkzaamheden;
✅ Je bent contactpersoon voor het afhandelen van woningmutaties en meldingen van huurders en gebruikers;
✅ Je voert overige werkzaamheden van het cluster Beheer en Onderhoud uit.

Heb jij een MBO-opleiding afgerond en heb je ervaring met het lezen van AutoCAD? Laat dan snel je gegevens achter door een e-mail te sturen naar solliciteren@ameland.nl voor een vrijblijvende kennismaking en een kop koffie!