Trouwlocaties

Eenmalige trouwlocaties

Trouwen kan vrijwel op elke locatie op Ameland. Wilt u een huwelijk of partnerschap met een ceremonie op een vrije locatie op Ameland sluiten? Dan kunt u een aanvraag indienen.

Aanvraag eenmalige trouwlocatie

Akkoordverklaring eenmalige trouwlocatie

We wijzen u hierbij op de geldende criteria en voorwaarden. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met team Burgerzaken via telefoonnummer (0519) 555 555 of burgerzaken@ameland.nl.

Trouwlocaties

Op onderstaande locaties op Ameland kunt u ook terecht om uw huwelijk of partnerschap te sluiten. Heeft u een keuze gemaakt voor één van deze mooie trouwlocaties? Dan maakt u met de exploitant van de locatie afspraken over de datum, tijd en eventuele kosten. We vragen u daarna direct contact op te nemen met de gemeente om uw huwelijksdatum en een trouwambtenaar vast te leggen.

1. Gemeentehuis in Ballum

Een veel gekozen locatie voor het geven van het ja-woord is het gemeentehuis. Het gemeentehuis van Ameland staat aan de Jelmeraweg 1 in Ballum en is gebouwd op de plek waar vroeger het Camminghaslot heeft gestaan. De raadzaal dient als trouwzaal en biedt (zit)plaats voor ongeveer 40 personen. Opvallend in deze zaal is het muurgrote schilderij van de Koninklijke familie. Jan Kruis, vooral bekend van de strip Jan, Jans en de kinderen, maakte het schilderij ter ere van het veertig jarig huwelijksfeest van Koningin Juliana en Prins Bernhard in 1977. Ameland heeft het cadeau gekregen van de Koninklijke familie en toont het vol trots in één van de belangrijkste ruimtes van het gemeentehuis, de raad-/trouwzaal.

Voor meer informatie over deze locatie neemt u contact op met de gemeente Ameland.

Contactpersoon: Klant Contact Centrum
Tel. 0519-555555
info@ameland.nl
www.ameland.nl


Gemeentehuis in Ballum Gemeentehuis in Ballum Gemeentehuis in Ballum

2. Cultuur-historisch museum Sorgdrager in Hollum

Zoekt u voor een beperkte groep gasten een authentieke locatie die de bijzondere geschiedenis van Ameland uitstraalt? Dan kunt u kiezen voor het Cultuur-historisch museum Sorgdrager aan de Herenweg 1 in Hollum. In de mooie antieke kamer van de commandeurswoning, gebouwd door schipper Pieter Cornelis Sorgdrager, kunt u elkaar het ja-woord geven en is plaats voor ongeveer 25 personen (zitplaatsen).

Contactpersoon: Stichting Amelander Musea
Tel. 0519-542737
www.amelandermusea.nl

Cultuur-historisch museum Sorgdrager in Hollum Cultuur-historisch museum Sorgdrager in Hollum

3. Doopsgezinde kerk in Nes

In het oudste Doopsgezinde kerkje dat Ameland kent, kunt u ook trouwen. Het kerkje ligt aan het Vermaningspad in Nes. Dit uiterst eenvoudige maar sfeervolle kerkje, dat zomers verscholen gaat tussen groen en bloemen, is op de trouwauto na alleen te voet te bereiken. Deze locatie biedt plaats aan ongeveer 120 personen die allen een zitplaats hebben.

Contactpersoon: Heleen Brouwer
Tel. 06-20985657
E-mail gjenhbrouwer@knid.nl

Doopsgezinde kerk in Nes Doopsgezinde kerk in Nes

4. Oerdhut in natuurgebied het Oerd

In het schitterende natuurgebied Het Oerd staat ook een trouwlocatie: de Oerdhut. Het gebied ligt op ongeveer 6 kilometer van het dorp Buren en is beperkt toegankelijk (te voet of te fiets en niet per auto, alleen op de wandelpaden). De locatie bevindt zich in een duingebied op ongeveer 100 meter van het Wad en op enkele honderden meters vanaf het Noordzeestrand. De Oerdhut staat aan de voet van de duin 'Oerdblinkert' en biedt ruimte aan ongeveer 30-40 personen. De Oerdblinkert heeft een uitkijkplateau dat een fantastisch uitzicht biedt over het eiland, het Wad en de Noordzee.

Deze locatie is een sfeervolle gelegenheid voor een kleine groep.

Contactpersoon: Klant Contact Centrum
Tel. 0519-555555
info@ameland.nl
www.ameland.nl

Oerdhut in natuurgebied het Oerd Oerdhut in natuurgebied het Oerd

5. Vuurtoren

Eén van de bijzondere en kenmerkende trouwlocaties van Ameland is de vuurtoren. De bekende rood-witte vuurtoren staat even buiten het dorp Hollum. In de vuurtoren is een trouwlocatie ingericht die u kunt bereiken via een lange wenteltrap. Vanuit de top van de vuurtoren kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de westkant van het eiland. BIj goed zicht kunt u zelfs buureiland Terschelling zien liggen.

Contactpersoon: Stichting Amelander Musea
Tel. 0519-542737
www.amelandermusea.nl

Vuurtoren Vuurtoren

6. Strandpaviljoen 't Strandhuys

Aan het strand van Buren vindt u het moderne strandpaviljoen 't Strandhuys. Dit strandpaviljoen is in 2012 geheel nieuw gebouwd en geeft vanuit de grote zaal een prachtig zicht over de Noordzee en het strand van Ameland.

Contactpersoon: Menno de Vries
Tel. 0519-542554 b.g.g. 0519-542156
info@kleinvaarwater.nl
www.kleinvaarwater.nl 

Strandpaviljoen 't Strandhuys

7. Strandpaviljoen Sjoerd

Aan het strand van Nes kunt u het strandpaviljoen Sjoerd vinden. In dit nieuwe paviljoen kunt u het ja-woord geven terwijl u geniet van de mooie achtergrond: het strand en de zee.

Contactpersoon: Floris Oud
Tel. 0519-542389
info@sjoerd-ameland.nl
www.sjoerd-ameland.nl

Trouwlocatie Sjoerd

8. Beachclub The Sunset

Aan het strand van Hollum kunt u de trouwlocatie Beachclub The Sunset vinden. The Sunset, een modern paviljoen met een groot terras, ligt op het westelijke puntje van Ameland. Vanaf deze plek kunt u de meest bijzondere zonsondergangen bewonderen.

Contactpersoon: Mirella Akkerman
Tel. 0519- 543869
info@bruiloftopameland.nl
www.thesunset.nl 

Trouwlocatie The Sunset

9. Strandpaviljoen Ballum

Bij het strand van Ballum treft u de trouwlocatie het strandpaviljoen Ballum aan. Het strandpaviljoen is vernieuwd en ligt nabij het bijzondere, aan verandering onderhevige, strand van Ballum.

Tel.: 0519-554134
info@strandballum.nl
www.strandballum.nl

Strandpaviljoen Ballum

10. Restaurant 't Koaikershuus

Voorbij het dorp Buren, op de Kooiplaats, kunt u elkaar het ja-woord geven in het gezellige Koaikershuus. 't Koaikershuus ligt vlabij de Eendenkooi en het overweldigende natuurschoon van de Kooiduinen.

Contactpersoon: Martine Wildervank
Tel. 06-52343200
info@koaikershuus.nl
www.koaikershuus.nl 

Restaurant 't Koaikershuus

11. Sint Clemenskerk

Contactpersoon: H. Nota
Tel. 06-30613564
info@stclemensrectoraat.nl
www.stclemensrectoraat.nl

12. Sier aan Zee

Contactpersoon: P. van der Vossen
Tel. (0519) 555 353
peter@sieraanzee.nl
www.sieraanzee.nl

In 't huwelijksbootje

Ook is het mogelijk om letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje te stappen en wel op één van de onderstaande rondvaartboten. Dit kan alleen op één voorwaarde: de boot dient tijdens de huwelijksvoltrekking aangemeerd te zijn bij de pier van Ameland. Natuurlijk is het wel mogelijk om na het ja-woord de Waddenzee op te varen met uw gasten.
 

13. Rondvaartboot Zeehond

Contactpersoon: Mario en Adinda Bunicich
Tel. 0519-554600 of 06-51000296
info@robbentochten.com
www.robbentochten.com
   

14. Rondvaartboot Ameland Robbenboot

Contactpersoon: Arjan Mosterman
Tel. 0519-720550 of 06-21296437
robbenboot@knid.nl
www.robbenboot.nl
   

Top