Trouwambtenaren

Na het reserveren van een trouwlocatie heeft u nog voldoende tijd om na te denken wat uw wensen voor de plechtigheid zelf zijn. Deze wensen bespreekt u met de trouwambtenaar.

De gemeente Ameland beschikt over ervaren trouwambtenaren. De trouwambtenaar (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) leidt de plechtigheid geheel in stijl, dus met mooie Amelander toga. U kunt bij de huwelijksaangifte aangeven door wie u uw huwelijk wilt laten voltrekken. Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw voorkeur, echter u zult begrijpen dat het kan voorkomen dat de trouwambtenaar van uw keuze niet beschikbaar is op uw huwelijksdatum. In dat geval vragen wij u voor een andere trouwambtenaar te kiezen.

U kunt uw voorkeur aangeven voor één van de volgende personen. Foto's van de overige trouwambtenaren volgen binnenkort.

Voor het intakegesprek maakt de trouwambtenaar gebruik van het formulier "intake huwelijk/partnerschap". Wij verzoeken u deze voorafgaande het intakegesprek alvast in te vullen en naar de trouwambtenaar op te sturen.

Roland Blom

Jullie trouwdag is een unieke dag vol emoties. Voor mij is het een geweldig leuke uitdaging om goede aansluiting te vinden bij jullie belevingswereld en er aan bij te dragen dat de huwelijksceremonie geheel naar jullie wens verloopt. Ontleend aan persoonlijke contacten met jullie probeer ik in de toespraak de juiste balans te vinden tussen een gezonde dosis humor en een combinatie van serieuze woorden, onder het motto:

"sfeervol, persoonlijk en vrolijk waar het kan, serieus waar het moet"

Vrijdags niet beschikbaar!
 

Afke Boezewinkel

Mijn naam is Afke Boezewinkel. Sinds 2015 woon ik en werk ik als dominee  op het mooie eiland Ameland. Ik ben op 23 juli 1959 geboren in het kleine mooie dorpje De Steeg op de Veluwe en na in de verpleging gewerkt te hebben ben ik theologie gaan studeren in Amsterdam aan de Vrije Universiteit. In 1991 ben ik afgestudeerd en inmiddels heb ik als predikante in verschillende gemeenten gediend, waaronder 6 jaar op Curaçao.

Ik heb drie kinderen, twee dochters en een zoon. de jongste dochter woont nog thuis bij mij op Ameland. Mijn grote passie is muziek; ik speel orgel, klarinet, piano en ik zing in verschillende koren.

Ik vind het heel mooi en bijzonder om ook buiten de kerk de verbondenheid en liefde tussen mensen tot een feest te mogen maken. Ik verheug mij er op daaraan een bijdrage te mogen leveren.
 

Johann Jansen

Nadat ik jarenlang als ‘badgast’ Ameland bezocht, kwam ik in 2017 op Ameland wonen. Naast invaller in het basisonderwijs ben ik sinds 2018 Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, oftewel Trouwambtenaar. Net als mijn collega’s is het ook voor mij een prachtige uitdaging om van jullie Ja-woord aan elkaar een bijzonder moment te maken. Een persoonlijk contact vooraf, aangereikte gegevens, annekdotes en jullie levensverhalen vormen samen de basis voor een “toespraak op maat”.
Dertig jaar werken als leerkracht in het basisonderwijs heeft mij geleerd om op een passende manier met elke persoon om te gaan. Ik hoop dat ik daardoor ook jullie ceremonie tot een onvergetelijk moment kan maken. Op de woensdag ben ik niet beschikbaar.
 

Marc Ketelaars

Sinds 2002 ben ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. In 1970 op Ameland geboren en sinds 1985 breng ik mijn leven door op het vaste land. Er volgden opleidingen aan de wal en na mijn rechtenstudie in Leiden ben ik in die laatste stad blijven wonen. Inmiddels ben ik getrouwd en heb ik drie kinderen. Mijn band met Ameland is altijd sterk gebleven en door middel van deze bijzondere bijbaan kan ik die band ook blijven koesteren.

Inmiddels is het huwelijken sluiten echt een van mijn hobby's geworden. Elk huwelijk is weer bijzonder. De combinatie van twee gecombineerde levensverhalen in samenhang met de keuzes die mensen maken en de achtergronden die daar dan bijhoren maakt het voorgesprek en het huwelijk altijd erg bijzonder. De ceremonie probeer ik altijd aan te passen aan het stel dat voor me staat en soms kun je dan echt wat extra's brengen. Als het aanstaande echtpaar daar zelf ideeën bij heeft dan sta ik daar uitdrukkelijk voor open.

Marc Ketelaars is alleen beschikbaar op vrijdag en zaterdag en omdat Marc niet op Ameland woont, moet u rekening houden met een extra reiskostenvergoeding van ongeveer € 80,-.Als u wilt dat Marc u gaat trouwen, kunt u contact opnemen via marc.ketelaars@inholland.nl
 

Fenny Russchen-de Vries

Mijn werk als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand op Ameland doe ik met heel veel plezier. Mijn toespraak probeer ik altijd zo persoonlijk mogelijk te houden. Daarom vind ik het altijd fijn om vooraf aan het huwelijk een persoonlijk gesprek met het aanstaande bruidspaar te hebben om even met elkaar kennis te maken.

Ik vind alle huwelijkslocaties erg leuk, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar de Oerdhut. Midden in een prachtig natuurgebied mensen in de echt verbinden blijft een bijzondere ervaring. Ik ging daar in het verleden vaak heen op mijn Tinkermerrie Sharron, maar een hernia weerhoudt mij daar momenteel van. Ik hoop in de toekomst toch weer op mijn paard de rit naar de Oerdhut te kunnen maken en te kunnen genieten van de mooie omgeving.

Naast het Babs-zijn ben ik werkzaam in het basisonderwijs en in mijn vrije tijd geniet ik van mijn kleinkinderen.

Fenny Russchen-de Vries is niet beschikbaar op woensdag, donderdag en vrijdagochtend.

Risje Sinnema“Dat ene belangrijke moment: vanaf nu gaan wij samen verder”.

En dan komt die leuke tijd met het invullen van jullie dag. Een datum, locatie, ringen, de jurk, het pak en nog veel meer, alles wordt door jullie persoonlijke keuze bepaald. Zo wordt het jullie dag om nog lang op terug te kijken. Jullie huwelijksvoltrekking is een belangrijk onderdeel van deze bijzondere dag. Een persoonlijke en stijlvolle ceremonie maakt dat de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand kan en mag ik meedenken over jullie huwelijksvoltrekking. Een persoonlijk gesprek vooraf is daarvoor belangrijk. Tijdens dit gesprek zoeken we naar de juiste vorm en inhoud van de ceremonie waar jullie je prettig bij voelen. Natuurlijk is er altijd plaats voor serieuze momenten met de nodige ontspanning en een lach.

Wie ben ik? Ik ben in 1974 geboren en getogen op Ameland. Net als vele eilanders heb ook ik een lange tijd op het vaste land gewoond en gewerkt. Maar in al die jaren bleef het eiland en het water trekken. Niet zo gek, als dochter van een reddingsbootman en achterkleindochter van een bootsman had ik die verbintenis. Toen de kans kwam, was de beslissing snel genomen. Nu woon ik samen met mijn gezin alweer een aantal jaar met veel plezier in het mooie dorp Hollum.

Wim den Toom

‘’Liefde is... houden van en denken aan, zorgen voor, vertrouwen op en samen gaan’’

Geboren en getogen in het Zeeuwse Goes, maar in 2009 naar het mooie Ameland verhuisd. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als parkmanager op een vakantiepark op het eiland en sinds 2015 trouwambtenaar bij de gemeente Ameland.

Het is een eer om als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand onderdeel uit te maken van een bijzondere dag als een huwelijksdag. Als trouwambtenaar gebruik ik graag het levensverhaal van het bruidspaar als leidraad voor de huwelijksplechtigheid. Een persoonlijk gesprek tussen het toekomstig bruidspaar en de trouwambtenaar mag daarbij niet ontbreken. Belangrijk is dat de ceremonie van het bruidspaar afgestemd is en past bij het bruidspaar. Een ceremonie met een serieuze ondertoon maar ook zeker met een lach. Juist dát persoonlijke tintje maakt dat de plechtigheid een moment wordt om nooit te vergeten!
 

Harmen Wijnberg

Mijn naam is Harmen Wijnberg en ik ben geboren in 1957. Sinds dit jaartal woon ik op Ameland. Je zou dus kunnen stellen een geboren en getogen eilander, maar daarover straks meer.

Sinds november 2000 ben ik ambtenaar van de burgerlijke stand. Op het moment dat er ambtenaren van de burgerlijke stand gevraagd werden, de zgn. Bijzondere Ambtenaren Burgerlijke Stand, was het eveneens mogelijk om ook als “gewone” ambtenaar te solliciteren. Af en toe vrienden en bekenden trouwen leek mij wel leuk en ik werd aangenomen.

Het is mijn bedoeling om slechts af en toe een huwelijk te sluiten. Bij het sluiten van te veel huwelijken zou er weinig tijd overblijven om de reguliere werkzaamheden bij de gemeente er nog bij te doen. Daarnaast is het volgens mij van groot belang om het bruidspaar redelijk tot goed te kennen en er op de één of andere manier een band mee te hebben. Op zo’n belangrijke dag voor het bruidspaar moet je volgens mij geen volstrekte vreemden voor elkaar zijn. Mijn speeches stel ik op met behulp van gegevens die aangereikt worden door het bruidspaar, wederzijdse ouders, vrienden, bekenden en, zo mogelijk, na een persoonlijk onderhoud met het bruidspaar.

Ten slotte iets over mij zelf. Ik breng veel vrije tijd in onze schitterende natuur door, zowel met anderen als alleen. Naast mijn werk bij de gemeente ben ik in mijn vrije tijd ook organisator en uitvoerder van onder meer Wadexcursies en andere natuureducatieve tochten. Daarnaast kun je mij veel op het strand vinden om te jutten, te vissen en allerlei leuke dingen te vinden en te ontdekken. Een ander fenomeen dat mij erg trekt, is eten uit de natuur. Hoe kun je bijvoorbeeld lekkere dingen bereiden waarbij je uitsluitend natuurproducten gebruikt, zoals zelfgevangen en zelfgerookte vis, mosselen, kokkels, oesters, cranberries, bramen, wild, etc
.

Aukje Mosterman

Elkaar het ja-woord geven op Ameland. Of je nu droomt van een grote bruiloft met veel familie en vrienden, of van een klein intiem huwelijksfeest, het moment waarop je daadwerkelijk Ja tegen elkaar zegt moet onvergetelijk zijn. Door ervoor te kiezen om het ja-woord op Ameland uit te spreken, hebben jullie al een eerste stap gezet om van jullie huwelijksdag een unieke dag te maken. Daar hoort natuurlijk ook een trouwambtenaar bij die jullie dé huwelijkscermonie brengt die helemaal bij jullie past! 

Ik ben een geboren Amelandse. Ik heb jarenlang in het buitenland als reisleidster gewerkt en ben daarna weer in Nederland gaan wonen. Maar toch bleef Ameland trekken, hetgeen er uiteindelijk toe geleid heeft dat ik samen met mijn man in 2000 het vasteland heb verruild voor het prachtige eiland. Een goede beslissing, want inmiddels zijn we getrouwd, wonen we hier alweer vijftien jaar met veel plezier en hebben we vier kinderen. Alles waar ik als kind van genoten heb, de veiligheid van een eiland, het toeristenseizoen, de natuur, de ruimte en de rust kan ik nu ook onze kinderen meegeven. Een luxe die je nog maar op weinig plaatsen in Nederland terug zult vinden.

Naast mijn werkzaamheden als verhuurder van vakantiewoningen, maak ik graag tijd vrij voor mijn hobby’s als reizen, wandelen, volleybal, gezelligheid en sinds maart 2015 ook als ambtenaar van de burgelijke stand.

Een huwelijksceremonie verzorgen die helemaal bij jullie past: dat is mijn ambitie! Trouwen is een hele bijzondere gebeurtenis en ik kijk er naar uit om hieraan samen met jullie een persoonlijke invulling te geven, waarbij jullie ideeën en wensen uiteraard het uitgangspunt vormen. Het is immers jullie dag en die moet perfect zijn!

Tot slot, maar niet onbelangrijk: ik maak géén onderscheid in huwelijken tussen gelovigen, hetero, homo en lesbiennes.
 

Uw eigen trouwambtenaar

Wilt u uw huwelijk laten voltrekken door een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere Nederlandse gemeente? Dat is mogelijk. De voorwaarde is dat de babs ten tijde van de huwelijksvoltrekking werkzaam is als (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand bij een Nederlandse gemeente. U kunt een verzoek indienen bij de afdeling Burgerzaken via formulier "benoemen trouwambtenaar voor één dag". Aan het laten voltrekken van uw huwelijk door uw eigen trouwambtenaar zijn kosten verbonden. U kunt u vinden in de tarievenlijst.

Voor de volledigheid willen wij u er op wijzen dat het niet mogelijk is om uw huwelijk in de gemeente Ameland te laten voltrekken door een familielid of kennis die niet werkzaam is als (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand in Nederland.

Top