Heeft u nog niet gebruikgemaakt van de regeling voor kleine energiebesparende maatregelen? Dat kan alsnog! Alle huishoudens op de Friese Waddeneilanden krijgen € 80,- cadeau wanneer ze eenvoudige energiebesparende producten aanschaffen. Deze regeling van de provincie Fryslân zou eind 2022 aflopen, maar is verlengd tot 1 april 2023. Op Ameland is huis-aan-huis een folder verspreid over de regeling. Hierin staat nog de oude sluitingsdatum, maar u heeft tot en met eind maart de tijd om de bijdrage van maximaal € 80,- aan te vragen.

De bijdrage geldt voor eenvoudige maatregelen als naad- en kierdichtingsmateriaal, leidingisolatie, radiatorfolie, waterbesparende douchekoppen en ledverlichting. Ook droogmolens vallen onder de regeling, evenals elektrische kookplaten (als vervanging van een gaskookplaat) en zuinige koelkasten (als vervanging van een oudere koelkast). Voorwaarde is dat de goederen en diensten worden gekocht bij vakkundige bedrijven op de eilanden. Als u gebruikmaakt van de regeling, steunt u ook uw plaatselijke dorpsbelang; het dorpsbelang krijgt per aanvraag een kleine bijdrage.

Voor de uitvoeringsregeling, een lijst met geselecteerde bedrijven op Ameland en het aanvraagformulier gaat u naar deze pagina:

Subsidie energiebesparende maatregelen