Nog volop subsidie beschikbaar voor energiebesparende maatregelen

Dit item is verlopen op 31-12-2016.

Zoekt u een subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen aan uw woning? Momenteel kunt u als particulier aanspraak maken op de gemeentelijke subsidie energiebesparende maatregelen, de Friese energiepremie en/of de Investeringssubsidie duurzame energie. Laatstgenoemde subsidie is ook voor zakelijke gebruikers van kracht. Er is op dit moment nog volop budget aanwezig dus wees er snel bij!

Gemeentelijke subsidie energiebesparende maatregelen

Overweegt u energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren aan uw woning? Dan dragen wij daar graag een steentje aan bij, ook in 2016. Sinds 1 januari 2014 is het mogelijk om een gemeentelijke subsidie aan te vragen voor energiebesparende maatregelen aan bestaande, permanent bewoonde woningen op Ameland. Deze maatregelen kunnen bestaan uit isolatieverbetering van dak, vloer, gevel (spouw) en/of het aanbrengen van dubbel glas. Door de energiebesparende maatregel(en) kan het energieverbruik van de woning worden verminderd. Per maatregel kan 20% van het totaalbedrag aan subsidie worden verstrekt, met een maximum van € 1.000,- per woning als stimuleringspremie voor verbetering van isolatie. Er is op dit moment nog volop budget aanwezig, dus wees er snel bij!

Wilt u energie(kosten) besparen? Aarzel dan niet en maak gebruik van deze subsidieregeling. Het aanvraagformulier vindt u hier. Let er wel op dat de subsidie aangevraagd is voordat de isolerende maatregel(en) wordt uitgevoerd! Dus u mag nog geen opdracht voor het werk hebben gegeven voordat u de subsidie aanvraagt.

Friese energiepremie

Bent u woningeigenaar? En wilt u energiebesparende maatregelen uit laten voeren aan uw woning? Dan kunt u hiervoor tot wel € 2.800,- subsidie krijgen. Inmiddels hebben meer dan 8.500 huiseigenaren de Friese energiepremie aangevraagd. Hoe meer maatregelen u laat uitvoeren, hoe hoger uw premie. In 2016 is er nog € 3,5 miljoen subsidie beschikbaar. Verder wordt aanvragen nog makkelijker. Vanaf 4 januari 2016 is er een getekende offerte of opdrachtverlening nodig. Na een positieve beoordeling van de aanvraag ontvangt de aanvrager het subsidiebedrag.

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit. U kunt de aanvraag indienen bij SNN. Wilt u de Friese energiepremie aanvragen of meer informatie? Ga dan naar www.snn.eu/friese-energiepremie of bel 050-5224924.

Let op. Het is niet mogelijk om de subsidies van de gemeente en provincie voor dezelfde energiebesparende maatregelen te stapelen.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is verantwoordelijk voor de uitvoering. In 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassa ketel of pelletkachel en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten, die vanaf 4 januari 2016 op www.rvo.nl/isde.nl gepubliceerd zijn. Aanvragen kan tot en met 31 december 2016 17.00 uur. RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Hulp en Advies

Bent u benieuwd hoe u gebruik kunt maken van bovenstaande regelingen? Of heeft u vragen over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen of energie opwekken? Het digitale Duurzaam Bouwloket van gemeente Ameland helpt u van A tot Z bij het verduurzamen van uw woning.

Ga voor gratis en onafhankelijk informatie/advies naar: www.duurzaambouwloket.nl/ameland of treed rechtstreeks in contact met Antoine Maartens. Hij bemand het Duurzaam Bouwloket, tot voor kort Energieloket, van Ameland en is in dienst van de stichting Urgenda. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken om langs te komen, neem dan gerust contact het hem op. Hij is één dag per maand op Ameland. De eerstvolgende keer is op woensdag 23 maart. Antoine is bereikbaar via telefoonnummer 06-26160892 ofantoine.maartens@urgenda.nl.