Nieuws

 • Samenwerking rond De Nieuwe Stelp vastgelegd in overeenkomst

  (07-12-2020)

  Nadat eerder de gemeenteraad groen licht gaf voor het opstarten van de ontwerpfase voor De Nieuwe Stelp, ondertekenden KwadrantGroep en de gemeente Ameland een officiĆ«le samenwerkingsovereenkomst. 

 • Ontwerpfase Nieuwe Stelp kan beginnen

  (23-11-2020)

  De gemeenteraad van Ameland heeft unaniem ingestemd met een krediet voor de ontwerpfase van De Nieuwe Stelp, het toekomstige centrum voor de ouderenzorg op Ameland. Dit betekent dat de architect van start kan met het voorlopig ontwerp van de nieuwbouw en dat de ruimtelijke procedures gestart kunnen worden.

 • Ruim duizend handtekeningen overhandigd

  (17-09-2019)

  Op 16 september overhandigde de heer Wim de Boer (96) namens de Werkgroep De Stelp op de Stelp 1025 handtekeningen aan de voorzitter van de Amelandse gemeenteraad, burgemeester Gerard van Klaveren. De werkgroep roept hiermee de raad op om bij het uitwerken van de plannen voor de Nieuwe Stelp niet alleen te kijken naar de nieuwe locatie bij Ons Hol, maar ook herbouw op de huidige locatie te overwegen als een van de opties. Eerder kwam de raad tot de conclusie dat herbouw op de huidige locatie te kostbaar is, maar de werkgroep denkt daar anders over.

 • Straling zendmasten Ons Hol ruim onder de norm

  (10-07-2019)

  De elektromagnetische straling als gevolg van de drie zendmasten in de omgeving van Ons Hol in Hollum blijft ruimschoots onder de norm. Dat blijkt uit onderzoek van een gespecialiseerd bureau in opdracht van de KwadrantGroep en de gemeente Ameland.

 • Architect voor de Nieuwe Stelp geselecteerd

  (18-04-2019)

  In een uitgebreide selectieprocedure met meerdere architectenbureaus is begin april het Zwolse bureau 19 Het Atelier Architecten gekozen voor het ontwerpen van de Nieuwe Stelp op de locatie bij Ons Hol. Het bureau won de inschrijving op basis van een uitgebreid schetsplan, waaruit ook bleek dat het ontwerpteam goed luistert naar de wensen van toekomstige gebruikers. 19 Het Atelier gaat nu eerst aan de slag met de gebiedsvisie, dat dit najaar in de gemeenteraad wordt behandeld.

Top