Onderhoud en herinrichting jachthaven Nes

Jachthaven Nes

In december 2020 ging de gemeenteraad van Ameland akkoord met het groot onderhoud en de herinrichting van de jachthaven en stelde hiervoor een krediet beschikbaar. De werkzaamheden starten in april 2021. De haven is daardoor in de periode april tot juni 2021 minder goed bereikbaar. Naar verwachting is een deel van de haven medio mei weer toegankelijk. Houd deze website in de gaten voor actuele informatie.

Werkzaamheden

De haven wordt gebaggerd naar NAP -3 meter en uitgebreid met een kademuur van 42 meter. De drijvende steigers krijgen een nieuwe indeling. Een deel van de steigers (125 meter) wordt verplaatst en hergebruikt. Ook worden nieuwe steigers geplaatst (475 meter). De haven wordt ingericht voor circa 70 passanten en 50 leden van de watersportvereniging. Daarnaast is er meer ruimte voor chartervaart.

De openbare ruimte krijgt ook een onderhoudsbeurt. De bestrating rondom de jachthaven wordt opgepakt en het 'leugenbankje' wordt vernieuwd. De gemeente Ameland heeft inmiddels twee contractanten gevonden. Na een aanbesteding heeft Interboat Marinas opdracht gekregen voor de drijvende steigers en Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw BV gaat baggeren en de kade uitbreiden.

Bij het groot onderhoud wordt ook een golfbreker ontworpen. Op dit moment wordt met behulp van een model bepaald welke oplossingen voor het jaarlijkse baggeronderhoud gunstig zijn. Het ontwerp wordt in mei verwacht. De golfbreker wordt naar verwachting in het najaar uitgevoerd. 

RTV/NOF maakte op 22 mei 2021 een reportage over de vorderingen van het werk in de jachthaven.

Update 29-04-2022

In juli wordt de golfbreker geplaatst. In juni/juli wordt de vuilwaterinstallatie aangesloten. 

Update 29-10-2021:

In november c2021 geven we een vervolg aan de werkzaamheden in de jachthaven. De werkzaamheden die voor het afgelopen zomerseizoen niet zonder overlast afgerond konden worden, worden nu opgepakt. Dit gaat om onder andere baggeren, het plaatsen van bordessen rondom de stroompalen en het plaatsen van trappen rondom de oude steiger. Ook worden nog twee palen geplaatst bij de trailerhelling. Bij de werkzaamheden is het van belang dat er tussen de pieren kan worden gewerkt. De havenmeester neemt daarom contact op met de eigenaren van de boten die in de jachthaven liggen.

jachthaven  jachthaven 

Jachthaven   

Documenten