Adjunct-Directeur (m/v)

Dit item is verlopen op 23-08-2019.

Ameland, één van de vijf Waddeneilanden, is een dynamische en unieke gemeente met vier authentieke dorpen en prachtige recreatie- en natuurgebieden. Het eiland is letterlijk en figuurlijk in beweging. Zowel in de zomer als in de winter zijn er veel activiteiten op het eiland.

Als gemeente streven wij ernaar dat de circa 3.700 inwoners van Ameland, nu en in de toekomst, op een veilige, gezonde en prettige manier kunnen wonen en werken op het eiland. De gemeentelijke dynamiek is door de ongeveer 600.000 gasten die Ameland jaarlijks bezoeken een stuk groter dan haar inwonertal doet vermoeden. Gelet op het specifieke en unieke karakter en de daaruit voortvloeiende activiteiten is de gemeente Ameland ingedeeld in de grootteklasse van 8.000 tot 14.000 inwoners.

De ambtelijke organisatie is ingericht volgens het directiemodel met een algemeen-directeur en twee adjunct-directeuren. Binnen de directie is de algemeen-directeur direct verantwoordelijk voor de staf- en ondersteunende functies en de beide adjunct-directeuren voor de lijnfuncties (respectievelijk Ruimtelijke zaken en Samenleving/Klant Contact Centrum).

Op dit moment zijn wij bezig met een verdere doorontwikkeling van de organisatie. Dit met als doel het verder doorvoeren en verfijnen van het directiemodel met verantwoordelijkheden en regietaken die zoveel mogelijk bij de medewerkers liggen.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland is voor de aansturing van haar ambtelijke organisatie op zoek naar enthousiaste kandidaten voor de functie van:

Adjunct Directeur (m/v)

36 uur per week

Functie

De Adjunct-Directeur:

 • is belast met de integrale aansturing van de clusters Samenleving en Klant Contact Centrum en;
 • is als integraal manager eindverantwoordelijk voor de initiëring, ontwikkeling en uitvoering van de taken op de betreffende vakgebieden en programma’s en is daarbij tevens verantwoordelijk voor evaluatie en control;
 • is ten aanzien van zijn of haar organisatieonderdelen verantwoordelijk voor het scheppen van voorwaarden op de gebieden personeel, organisatie, financiën, ICT en huisvesting;
 • houdt een goed evenwicht tussen mens en resultaat;
 • is lid van het directieteam en levert een volwaardige bijdrage aan het functioneren van het directieteam. Binnen het directieteam is momenteel de taakverdeling in ontwikkeling;
 • fungeert als adviseur van het college, vertaalt bestuursbesluiten naar acties voor de ambtelijke organisatie en bewaakt de voortgang, kwaliteit en realisatie;
 • is een betrouwbare sparringpartner voor het college en de individuele collegeleden;
Functie-eisen:
 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Leidinggevende ervaring in een vergelijkbare functie op basis van integraal management;
 • Kennis van en ervaring met bestuurlijke aangelegenheden, het gemeentelijke takenpakket en  relevante ontwikkelingen;
 • Is bestuurlijk en politiek sensitief, adviesvaardig, communicatief sterk; besluitvaardig en resultaatgericht;
 • Beschikt over probleemoplossend vermogen en is in staat een bijdrage te leveren aan het (door) ontwikkelen van de organisatie, clusters en teams;
 • Is woonachtig op Ameland of bereid zich op het eiland te vestigen.
Arbeidsvoorwaarden

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij u een salaris van minimaal € 4.022,- en maximaal € 5.520,- (schaal 12) bruto per maand (salarispeil 1 januari 2018). Een  arbeidsmarkttoelage is bespreekbaar.

Als werknemer van de gemeente Ameland is de CAR/UWO van toepassing en bent u verzekerd van goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie met betrekking tot de functie kunt u contact opnemen met de secretaris-directeur: Iwan Valk. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-53717217. Heeft u vragen rondom de sollicitatieprocedure? Dan kunt u contact opnemen met Jan Jaap Werkman, te bereiken via telefoonnummer 06-44797037.

Interesse?

Solliciteren kan via e-mail. Stuur uw motivatie en CV in via de sollicitatiebutton onderaan de vacature voor Adjunct-Directeur op www.werkeninfriesland.nl/vacatures. De sollicitatietermijn sluit op 23 augustus 2019. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 10 september 2019. Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. De gemeente Ameland aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv’s van één of meer kandidaten door bureaus aan de gemeente Ameland zonder zoekopdracht van de afdeling P&O worden gezien als eigendom van de gemeente Ameland. Er zal geen vergoeding worden betaald in geval de kandidaat ingehuurd wordt door de gemeente Ameland als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen.