Stembureaus op Ameland

Hoe kunt u stemmen?

Op Ameland kunt u in vier stembureaus uw stem uitbrengen op woensdag 17 maart. 

Op uw stempas staat het adres van een stembureau bij u in de buurt. U kunt bij elk stembureau in de gemeente waar u woont stemmen op woensdag 17 maart. De stembureaus zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur.

We houden tijdens de verkiezingen rekening met de coronamaatregelen. Zo kunnen alle stemmers veilig hun stem uitbrengen. We vragen iedereen om vooraf de gezondheidscheck te doen. Deze gezondheidscheck ontvangt u bij uw stempas.

Stemmen op 17 maart 

De vier stembureaus op Ameland zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Na 21.00 uur kunt u niet meer stemmen. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden

  • Gemeentehuis, Jelmeraweg 1, Ballum
  • Dorpshuis ’t Wantij, Binnenweg 15, Buren
  • Sporthal De Slinger, Oranjeweg 30b, Hollum
  • Jaap Klaassen Hal, Schoolstraat 6, Nes

Vanwege het coronabesmettingsrisico is er deze keer geen stembureau in De Stelp in Hollum. Het stembureau is in dit dorp verplaatst naar sporthal De Slinger.

Stemmen op 15 maart of 16 maart 

Als u zich kwetsbaar voelt vanwege uw gezondheid, heeft u de mogelijkheid om vervroegd uw stem uit te brengen in het hiervoor aangewezen stembureau. Dit is vooral voor kiezers die als gevolg van het coronavirus tot de risicogroepen behoren. Vervroegd stemmen kan op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart tussen 7.30 en 21.00 uur in het volgende stembureau:

  • Gemeentehuis, Jelmeraweg 1, Ballum

Dit stembureau is geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Na 21.00 uur kunt u niet meer stemmen. Het stembureau is toegankelijk voor mindervaliden

Hoe kunt u stemmen?

Om te stemmen, krijgt u een stembiljet van de stembureauleden. In het stemhokje vult u met een rood potlood uw stem op dit stembiljet in.

Deze infographic laat zien op welke manieren u tijdens de Tweede Kamerverkiezing 2021 kunt stemmen.