Gemeente Info 9 mei 2018

Extra raadsvergadering op 14 mei

U bent van harte welkom bij de extra openbare raadsvergadering op maandag 14 mei om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Ballum. De vergadering kunt u ook rechtstreeks volgen via de LOA.

Amelander stranden opnieuw bekroond met Blauwe Vlag

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International heeft het strand van Ameland voor de 31e keer bekroond met de Blauwe Vlag. Wethouder Joop Lodewijks van de gemeente Ameland ontving het keurmerk vandaag tijdens de Jaarlijkse Blauwe Vlag Ceremonie bij de jachthaven in Uitgeest voor de badstranden van Hollum, Nes en Buren.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.


Lintje: Wie verdient hem volgend jaar?

Voor een koninklijke onderscheiding komen mensen in aanmerking die zich jarenlang zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid hebben ingezet voor de samenleving. Kent u iemand die volgens u een lintje verdient? U kunt deze persoon voordragen voor een koninklijke onderscheiding. Wilt u weten of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een koninklijke onderscheiding? Neem dan contact op met Ammie Kooiker via telefoonnummer (0519) 555 555 of akooiker@ameland.nl.

Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader