Gemeente Info 9 januari 2019

Overboord geslagen containers

In de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 januari 2019 heeft een groot containerschip MSC Zoë vele containers verloren op de Noordzee ten noorden van de Waddeneilanden. Op de stranden van de Waddeneilanden zijn op 2 januari en de dagen erna volle containers en losse goederen aangespoeld. Sindsdien zijn de Wadden- en kustgemeenten met hulp van vele vrijwilligers bezig om de stranden en zeedijken weer opgeruimd en schoon te krijgen. Op de website van Veiligheidsregio Fryslân vindt u een algemeen overzicht met informatie en veelgestelde vragen over de overboord geslagen containers. Via het overzicht Opruimen strand: van dag tot dag en vraag&antwoord op onze website en onze pagina's op Twitter en Facebook houden we u op de hoogte van de situatie op het strand van Ameland.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Ameland

Op dinsdag 8 januari hield de gemeente Ameland traditiegetrouw een nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Ballum. Lees hier over de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Van Klaveren.

Inloopavond raadsfracties op 16 januari  

Woensdag 16 januari bent u van harte welkom op de inloopavond van de fracties. Alle fracties van de politieke partijen van de gemeente Ameland zijn aanwezig. Indien u één of meerdere fracties wenst te spreken, kunt u tot uiterlijk dinsdag 15 januari een afspraak maken bij de griffier via telefoonnummer (0519) 555 555 of jmetz@ameland.nl.

KwadrantGroep en gemeente Ameland sluiten overeenkomst integrale ouderenzorg

De KwadrantGroep en de gemeente Ameland zijn eruit. Er is een overeenkomst over eerder gedane financiële toezeggingen van de KwadrantGroep aan de Nieuwe Stelp. Met de ondertekening, op woensdag 19 december, komt een einde aan een periode van onzekerheid over de financiering van de nieuwbouw.

In de overeenkomst spreken de gemeente en de KwadrantGroep af dat zij gezamenlijk de nieuwe zorglocatie tot stand brengen. De gemeente gaat het nieuwe zorggebouw realiseren in de buurt van de sport- en welzijnsvoorziening Ons Hol in Hollum. De KwadrantGroep huurt een deel van de nieuwbouw voor een periode van 20 jaar. Daarnaast verkoopt de KwadrantGroep de huidige zorglocatie aan de gemeente. Meer informatie kunt u vinden op  www.ameland.nl/denieuwestelp.

Gemeente Info is bijgevoegd

De Gemeente Info van 9 januari 2019 treft u aan in de bijlage.

Een pdf-bestand kunt u openen in verschillende pdf-lezers, zoals Adobe Acrobat Reader.