Gemeente Info 6 mei 2020

Openbare raadscommissievergadering op 11 mei

Op maandag 11 mei om 19.30 uur vindt er een openbare raadscommissievergadering plaats. In verband met de richtlijnen van het RIVM wordt deze vergadering digitaal gehouden. Via de website van de gemeente Ameland kunt u live mee kijken met deze vergadering. Wij verzoeken u het Raadsinformatiesysteem te raadplegen voor actuele informatie.

Wie verdient volgend jaar een lintje?

Als mensen zich jarenlang zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid hebben ingezet voor de samenleving, komen zij mogelijk in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding. Kent u iemand met bijzondere verdiensten voor de samenleving en verdient diegene volgens u een lintje? Dan kunt u deze persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding door een aanvraag in te dienen. Op www.lintjes.nl staat waar de aanvraag aan moet voldoen en kunt u een aanvraag opstarten. Iemand voordragen voor de lintjesregen in 2021 kan tot 19 juni 2020.

Coronavirus COVID-19

Het coronavirus COVID-19 houdt de hele wereld in zijn greep. Het bestrijden van de verspreiding van het coronavirus heeft consequenties voor iedereen. Ook op Ameland zijn de gevolgen merkbaar. De gemeente Ameland is voortdurend in overleg met de Veiligheidsregio Frysl├ón en met de andere Waddeneilanden over het coronavirus. Via de pagina Coronavirus op onze website en via social media informeren we inwoners, ondernemers en toeristen over de actuele en lokale situatie. Wilt u meer weten over het coronavirus en wat u kunt doen om te voorkomen dat u ziek wordt? Kijk dan voor informatie op: www.rijksoverheid.nl/coronavirus, www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden en www.ggdfryslan.nl/corona.

Gemeente Info in bijlage

De Gemeente Info van 6 mei 2020 is bijgevoegd.

Een pdf-bestand kunt u openen in verschillende pdf-lezers, zoals Adobe Acrobat Reader.