Gemeente Info 29 april 2020

4 mei en 5 mei

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag zijn dit jaar anders. We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept Nederlanders op om op 4 mei vanuit huis te herdenken en Bevrijdingsdag op 5 mei thuis te vieren. Op de website van het Nationaal Comité leest u over wat u thuis kunt doen op 4 en 5 mei.

Gewijzigde openingstijden

Het gemeentehuis is gesloten op maandag 4 mei (Dodenherdenking) en dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag). De milieustraat is gesloten op dinsdag 5 mei.

De Waddeneilanden vragen aandacht van staatssecretaris voor eilander economie

De vijf Waddeneilanden en de provincie Fryslân vragen naar aanleiding van de coronacrisis in een brief aan staatssecretaris Keijzer om aandacht voor de specifieke eilander situatie. De effecten van de coronacrisis zijn voor de toeristische sector en andere ondernemingen op de Waddeneilanden ingrijpend. In de brief uiten de eilanden en de provincie hun zorgen over de economie én leefbaarheid van de Waddeneilanden. De brief kunt u vinden op www.dewaddeneilanden.nl.

Coronavirus COVID-19

Het coronavirus COVID-19 houdt de hele wereld in zijn greep. Het bestrijden van de verspreiding van het coronavirus heeft consequenties voor iedereen. Ook op Ameland zijn de gevolgen merkbaar. De gemeente Ameland is voortdurend in overleg met de Veiligheidsregio Fryslân en met de andere Waddeneilanden over het coronavirus. Via de pagina Coronavirus op onze website en via social media informeren we inwoners, ondernemers en toeristen over de actuele en lokale situatie. Wilt u meer weten over het coronavirus en wat u kunt doen om te voorkomen dat u ziek wordt? Kijk dan voor informatie op: www.rijksoverheid.nl/coronavirus, www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden en www.ggdfryslan.nl/corona.

Gemeente Info in bijlage

De Gemeente Info van 29 april 2020 is bijgevoegd.

Een pdf-bestand kunt u openen in verschillende pdf-lezers, zoals Adobe Acrobat Reader.