Gemeente Info 25 maart 2020

Naar aanleiding van de maatregelen die op 23 maart 2020 door het kabinet zijn aangekondigd, vindt u in deze email aanvullende informatie op de bijgevoegde Gemeente Info. Verder verwijzen wij u voor de actuele informatie naar de informatiepagina over het coronavirus en het nieuwsoverzicht op onze website en onze social media.

Aanvullende maatregelen coronavirus betreffende evenementen

Op maandagavond 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen aangekondigd in de aanpak van het coronavirus. Deze maatregelen zijn op dinsdagavond 24 maart nader uitgewerkt en bekendgemaakt op de website van de Rijksoverheid. De maatregelen hebben onder meer betrekking op evenementen en samenkomsten, ook voor minder dan 100 personen. Het kabinet heeft een verbod opgelegd voor alle evenementen met een vergunnings- en meldplicht in Nederland tot 1 juni 2020. Deze nieuwe maatregel heeft onze berichtgeving over een evenementenvergunning op de bijgevoegde Gemeente Info ingehaald. De gemeente volgt vanzelfsprekend de landelijke richtlijnen en heeft over deze maatregelen contact met de betrokken evenementenorganisatoren op Ameland. 

Burgemeester Leo Pieter Stoel: "Laten wij elkaar steunen"

Maandag 16 maart 2020

Beste inwoners en bezoekers van Ameland,

Allemaal zijn we de afgelopen dagen geconfronteerd met berichten en besluiten als gevolg van het coronavirus. Maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben steeds verdergaande gevolgen, ook voor Ameland. Van ons allen wordt flexibiliteit, incasseringsvermogen en improvisatie verwacht om verstandige dingen te doen. Met elkaar moeten we door deze periode heen. Lees verder

Gemeentehuis uitsluitend geopend op afspraak

Vanwege het coronavirus hebben wij onze dienstverlening aangepast. In het gemeentehuis werken we alleen nog op afspraak. Als het mogelijk is, vragen wij u om een bezoek aan het gemeentehuis uit te stellen tot na 6 april. Is contact met een medewerker van het gemeentehuis noodzakelijk? Maak dan van te voren een afspraak via (0519) 555 555. Ook als u twijfelt of een afspraak wel of niet door gaat, kunt u contact met ons opnemen. Verder verzoeken wij u aan de balie met pinpas te betalen. Via onze website kunt u ook bepaalde zaken zelf regelen.

Gemeente Info in bijlage

De Gemeente Info van 25 maart 2020 is bijgevoegd.

Een pdf-bestand kunt u openen in verschillende pdf-lezers, zoals Adobe Acrobat Reader.