Gemeente Info 23 december 2020

Een gelukkig en gezond nieuwjaar

Burgemeester en wethouders wensen alle inwoners een mooi kerstfeest en een gelukkig en gezond nieuwjaar toe. Een persoonlijke ontmoeting en nieuwjaarswens tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente zit er dit keer vanwege de coronamaatregelen helaas niet in. Wel wil burgemeester Leo Pieter Stoel graag samen met u terugkijken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar wat 2021 ons zal brengen. Dat doet de burgemeester in een digitale nieuwjaarstoespraak. Deze nieuwjaarstoespraak kunt u vanaf vrijdag 1 januari 2021 bekijken via www.ameland.nl en via de social media van de gemeente Ameland.

Veilig de feestdagen vieren

We hebben een jaar achter de rug waarin veel dingen anders waren dan anders. Ook de feestdagen zullen er dit jaar anders uitzien. Nu nieuwe coronamaatregelen gelden, mogen we met Kerstmis 3 gasten per dag ontvangen en met oud en nieuw en de andere dagen 2 gasten. Houd tijdens het eten en drinken rekening met de basisregels, zoals vaak uw handen wassen en 1,5 meter afstand houden. Lees hier meer over veilig de feestdagen vieren.

Er geldt dit jaar een vuurwerkverbod en ook vreugdevuren zijn niet toegestaan. Carbid schieten mag met 2 personen op de vastgestelde locaties, mits dit tijdig is gemeld via het formulier bij de gemeente. Melden is niet meer mogelijk. Meer informatie over de jaarwisseling vindt u op onze website. We hopen van harte op uw medewerking om de feestdagen voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Gewijzigde openingstijden

In verband met de feestdagen is het gemeentehuis gesloten op vrijdag 25 december 2020 (Eerste Kerstdag) en op vrijdag 1 januari 2021 (Nieuwjaar). De milieustraat is gesloten op zaterdag 26 december 2020 (Tweede Kerstdag).

Gemeente Info 23 december 2020

De Gemeente Info van 23 december, de laatste van 2020, is bijgevoegd. De volgende Gemeente Info komt uit op 6 januari 2021.

Een pdf-bestand kunt u openen in verschillende pdf-lezers, zoals Adobe Acrobat Reader.