Gemeente Info 22 april 2020

Eerste coronabesmetting op Ameland vastgesteld

Op Ameland is voor het eerst een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat maakte burgemeester Leo Pieter Stoel op woensdag 15 april bekend. De patiënt woont elders in Nederland en was op bezoek bij een familielid. De patiënt is op dinsdag 14 april met de aangepaste boot van Veltman naar de wal gebracht en verblijft in het ziekenhuis. De directe omgeving van de patiënt is geïnformeerd en de gebruikelijke maatregelen zijn genomen.

“We wisten allemaal dat het virus Ameland niet zou overslaan”, zegt burgemeester Leo Pieter Stoel. “Het was een kwestie van tijd dat het hier ook de kop zou opsteken. Toch is dit nieuws voor iedereen op het eiland een schok. Ik wens de patiënt sterkte en beterschap. Ik leef mee met de familie en spreek de wens uit dat we elkaar zoveel mogelijk helpen en steunen om deze moeilijke periode door te komen.”

Coronavirus COVID-19

Het coronavirus COVID-19 houdt de hele wereld in zijn greep. Het bestrijden van de verspreiding van het coronavirus heeft consequenties voor iedereen. Ook op Ameland zijn de gevolgen merkbaar. De gemeente Ameland is voortdurend in overleg met de Veiligheidsregio Fryslân en met de andere Waddeneilanden over het coronavirus. Via de pagina Coronavirus op onze website en via social media informeren we inwoners, ondernemers en toeristen over de actuele en lokale situatie. Wilt u meer weten over het coronavirus en wat u kunt doen om te voorkomen dat u ziek wordt? Kijk dan voor informatie op: www.rijksoverheid.nl/coronavirus, www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden en www.ggdfryslan.nl/corona.

Rookverbod op Ameland van kracht

In de periode 1 mei tot en met 14 september 2020 is een rookverbod in bossen en natuurterreinen op Ameland van kracht, uitgezonderd het strand. In bossen of natuurterreinen zoals heide, veengronden en duingebieden is het verboden te roken en voor zover het de open lucht betreft brandende/smeulende voorwerpen te laten vallen of te laten liggen. Dit geldt tot een afstand van dertig meter van bossen en natuurterreinen.

Gewijzigde openingstijden

Het gemeentehuis is gesloten op maandag 27 april (Koningsdag), maandag 4 mei (Dodenherdenking) en dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag). De milieustraat is gesloten op maandag 27 april (Koningsdag).

Gemeente Info in bijlage

De Gemeente Info van 22 april 2020 is bijgevoegd.

Een pdf-bestand kunt u openen in verschillende pdf-lezers, zoals Adobe Acrobat Reader.