Gemeente Info 2 december 2020

Openbare raadscommissievergadering op 7 december

Op maandag 7 december is er om 19.30 uur een openbare raadscommissievergadering in de raadzaal van het gemeentehuis in Ballum. De vergadering vindt zonder publiek plaats. Pers is welkom. De raadsvergadering kunt u rechtstreeks volgen via de LOA. Indien wordt besloten om de raadsvergadering via een livestream te houden, dan vermelden wij dit op de website van de gemeente Ameland. De agenda kunt u bekijken in het raadsinformatiesysteem:

Agenda en vergaderstukken 7 december 2020

Verkoop bouwkavels in Ballum, Nes en Buren

De gemeente Ameland heeft acht bouwkavels ter beschikking voor verkoop. De kavels zijn gelegen aan de Smitteweg in Ballum, de Miedenweg in Nes en de Paasduinweg in Buren. De oppervlakten variëren van 373 m2 tot 640 m2 vierkante meter. Heeft u belangstelling en voldoet u aan de inschrijfvoorwaarden? Dan kunt u zich tot en met 8 januari 2021 voor één of meerdere kavels inschrijven. Voor de exacte locaties, de inschrijfvoorwaarden en meer informatie verwijzen we u graag naar www.ameland.nl/wonen en naar de nieuwsbrief die binnenkort huis aan huis op Ameland wordt verspreid.

Woningen te huur in Hollum

Na de zomer van 2020 is de gemeente Ameland gestart met de bouw van twaalf huurwoningen op de volgende locaties: Badweg, Hollum (6 woningen), Blieneweg, Hollum (4 woningen) en Tussen Dijken, Hollum (2 woningen). De oplevering is naar verwachting medio februari en medio maart 2021.

De woningen hebben drie slaapkamers en worden bij voorkeur toegewezen aan meerpersoonshuishoudens. Er zijn twee verschillende typen woningen: hoekwoningen en tussenwoningen. Een aantal woningen heeft een dakkapel. De huurprijzen, situatieschetsen van de locaties, woningplattegronden en vooraanzichten vindt u op www.ameland.nl/wonen. Staat u ingeschreven als woningzoekende bij het Gemeentelijk Woningbedrijf Ameland en heeft u belangstelling voor één van deze woningen? Dan kunt u tot en met 8 december 2020 online of schriftelijk reageren.

Gemeente Info 2 december 2020

De Gemeente Info van 2 december is bijgevoegd.

Een pdf-bestand kunt u openen in verschillende pdf-lezers, zoals Adobe Acrobat Reader.