Gemeente Info 17 oktober 2018

Dag van de Mantelzorg op 8 november

Op donderdag 8 november organiseren het Vrijwilligers Steunpunt Ameland (VSA) en de gemeente Ameland de Dag van de Mantelzorg in Ons Hol in Hollum. Tijdens deze dag willen we de mantelzorgers op Ameland graag ontzorgen en hun een ontspannen middag aanbieden. De mantelzorgers die bij de gemeente en/of het VSA bekend zijn, hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Bent u mantelzorger, maar bent u (nog) niet persoonlijk uitgenodigd en wilt u wel meedoen aan deze middag? Ook dan kunt u zich aanmelden. Graag voor donderdag 1 november via wmo@ameland.nl of via telefoonnummer (0519) 555 555. Heeft u vervoer en/of vervangende zorg nodig? Wilt u dit dan van tevoren doorgeven? Wij regelen dit graag voor u.

Reconstructie betonfietspaden op Ameland

In opdracht van de gemeente Ameland voert Schagen Infra werkzaamheden uit aan enkele fietspaden op Ameland. Hierdoor verbetert het fietscomfort en worden de paden veiliger. In verband met deze werkzaamheden is het noodzakelijk fietspaden van De Klonjes in Hollum, Het Westerpad in Nes en de Bureweg tussen Nes en Buren af te sluiten gedurende 29 oktober tot en met 23 november. Fietsers worden gedurende de werkzaamheden omgeleid. De routes kunt u vinden op bebording langs de weg. Heeft u vragen over het project? Dan kunt u contact opnemen via ameland@schageninfra.nl.

Reconstructie dorpscentrum Nes

Tijdens een informatieavond op 10 oktober zijn circa 80 inwoners, ondernemers en andere belangstellenden door aannemer Schagen Infra en de gemeente Ameland geïnformeerd over de reconstructiewerkzaamheden in het dorpscentrum van Nes. De werkzaamheden starten op 1 november en zijn onderdeel van het project ‘Revitalisatie omgevingskwaliteit dorpscentrum Nes’. Wilt u meer weten over de werkzaamheden? Kijk dan op  www.ameland.nl/reconstructienes of download de gratis omgevingsapp ‘Dorpscentrum Nes’. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met de aannemer via ameland@schageninfra.nl.

Gemeente Info 17 oktober 2018

De Gemeente Info met alle mededelingen van het college van burgemeester en wethouders aan de inwoners van Ameland is bijgevoegd als pdf.

Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader