Gemeente Info 14 augustus 2019

Vacature

De gemeente Ameland is voor de aansturing van de clusters Samenleving en Klant Contact Centrum op zoek naar enthousiaste kandidaten voor de functie van Adjunct-Directeur (m/v) voor 36 uur per week. Reageren kan nog tot 23 augustus 2019. Meer informatie over de functie vindt u hier: Vacature Adjunct-Directeur.

Japanse duizendknoop en andere exoten op Ameland?

Dat Ameland een groen eiland is, is bekend. Maar wist u dat er ook exoten voorkomen die andere planten verdringen en schade kunnen toebrengen aan woningen en wegen? De Japanse duizendknoop is zo’n plant. Komt u de Japanse duizendknoop op het eiland tegen? Meld dat dan bij de gemeente. De watercrassula is een andere bekende exoot. Deze plant is nog niet is aangetroffen op Ameland, maar wel op Terschelling. Ziet u een plant die op de watercrassula lijkt? Meld dit dan bij de gemeente. Melden kan telefonisch: (0519) 555 555. Twijfelt u of het om één van deze planten gaat? Meld het dan toch. Op de Gemeente Info vindt u afbeeldingen van de planten.

De reuzenberenklauw hoeft u niet te melden. We raden wel aan om deze plant te verwijderen als u de plant aantreft op uw terrein. Hierdoor verkleint de kans dat de plant terugkomt. Vermijd aanraking met de huid bij het verwijderen van de plant, ter voorkoming van brandblaren.

Gemeente Info in bijlage

De Gemeente Info van 14 augustus 2019 is bijgevoegd.

Een pdf-bestand kunt u openen in verschillende pdf-lezers, zoals Adobe Acrobat Reader.