Gemeente Info 10 oktober 2018

Inloopavond raadsfracties op 17 oktober

Woensdag 17 oktober tussen 19.30 en 21.00 uur bent u van harte welkom op de inloopavond van de fracties. U kunt zich van 19.30 tot 19.45 uur melden. Alle fracties van de politieke partijen van de gemeente Ameland zijn aanwezig.

Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober

De jaarlijkse Nacht van de Nacht krijgt op Ameland dit jaar een feestelijk tintje. Om 20.00 uur neemt wethouder Ellen Bruins Slot de energiezuinige openbare verlichting officieel in gebruik. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst van Signify (voorheen Philips Lighting) in De Piraat in Nes. De verlichting in het buitengebied is zo ontworpen dat er zo weinig mogelijk lichtvervuiling is. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt de verlichting op Ameland dan ook niet gedoofd maar tot een zeer laag niveau teruggedimd.

Iepen Mienskipsfûns weer open

Eilanders met een goed idee om de leefbaarheid van hun eiland te verbeteren, kunnen van 17 september tot en met 12 oktober (17.00 uur) subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns (IMF). Met deze subsidieregeling helpt provincie Fryslân initiatieven uit de mienskip uit te voeren. Het aanvraagformulier kunt u vinden op www.streekwurk.frl/imf.

Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader