Waddenpostzegels voor Waddenburgemeesters

Dit item is verlopen op 30-07-2019.
postzegel

Op vrijdag 7 juni is in Harlingen het verzamelvel ‘Mooi Nederland 2019’ uitgereikt aan de burgemeesters van de vijf Waddeneilanden. De bekende postzegelserie ‘Mooi Nederland’ van PostNL staat dit jaar in het teken van de natuur en architectuur van Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Het verzamelvel is de laatste uitgifte in deze serie.

In het ontwerp van de vijf postzegels van het verzamelvel ‘Mooi Nederland 2019’ speelt de eilandvorm de hoofdrol. Elk van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden heeft een eigen postzegel met een eigen kleur gekregen. Op de achtergrond van iedere postzegel staat een landschapsfoto in duotone, met zicht op de vuurtoren van het desbetreffende eiland. Daaromheen zijn foto’s geplaatst met herkenbare beelden van ieder eiland.

Het verzamelvel ‘Mooi Nederland 2019’ is verkrijgbaar bij PostNL-locaties op de Waddeneilanden en via www.postnl.nl/bijzondere-postzegels. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Van links naar rechts Diana Lansu (PostNL), burgemeester Gerard van Klaveren van Ameland, burgemeester Bert Wassink van Terschelling, burgemeester Michiel Uitdehaag van Texel, burgemeester Tineke Schokker-Strampel van Vlieland en Bas van den Dries (PostNL). Burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog was verhinderd.