Vermiste zwemster bij Ameland nog niet gevonden

Dit item is verlopen op 17-07-2020.

Experts en vrijwilligers betrokken bij intensieve zoekacties

Aan de Noordzeekust bij Ameland is zaterdagavond 11 juli een 14-jarig meisje vermist geraakt. Haar zus en vader kwamen ook in problemen, maar zij konden zichzelf in veiligheid brengen. De Kustwacht, KNRM, politie, brandweer en eilanders hebben urenlang intensief gezocht. Rond 03:30 uur is het zoeken gestaakt in verband met het kenteren van het tij. Hulpdiensten waren massaal ter plaatse.

"We leven enorm mee met de familie van het vermiste meisje", zegt burgemeester Leo Pieter Stoel, die een groot deel van de nacht aanwezig was op het strand. "De familie verkeert in grote onzekerheid. De beslissing om het zoeken te staken is voor hen verschrikkelijk." Burgemeester Stoel sprak zijn respect uit voor de hulpdiensten, de reddingsteams en de eilandbewoners die urenlang met schepen, auto’s en een helikopter hebben gezocht.

Zondagochtend werd het zoeken hervat. Onder leiding van de politie zochten diverse hulpdiensten verder. Ook het Kustwachtvliegtuig is ingezet. Maandagochtend sloten ruim 20 garnalenvissers zich aan bij de zoekactie. Dinsdag kwam duikers en marinemensen met sonarapparatuur in actie. Ook woensdagochtend wordt er nog intensief gezocht vanaf het water.

Lees hier de laatste update van de Politie Fryslân.