Uitbreiding subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns en aanmoedigingsprijs LF2028 voor MadNes

Dit item is verlopen op 07-02-2020.
madnes

De provinciale dorpshuizenregeling wordt per 1 januari 2020 gecombineerd met het Iepen Mienskipsfûns (IMF). Daarmee komt de bestaande dorpshuizenregeling te vervallen. Deze wordt vervangen door de regeling ‘ontmoetingsplekken’. Hiervoor wordt een extra categorie tot € 75.000,- aan het IMF toegevoegd. Friese initiatiefnemers kunnen met de nieuwe gecombineerde regeling subsidie aanvragen voor ontmoetingsplekken in het algemeen. Naast dorpshuizen zorgen namelijk ook andere gebouwen in een wijk of dorp voor een plek waar bewoners elkaar ontmoeten. Door beide regelingen te combineren wordt het aanvragen van subsidie een stuk gemakkelijker.

Drie subsidierondes in 2020

Er worden in 2020 drie subsidierondes opengesteld. De eerste ronde is van maandag 13 januari t/m donderdag 6 februari (17.00 uur). Voorwaarde is dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid in wijk, dorp of stad. Initiatiefnemers kunnen voor hulp bij een aanvraag zowel bij Streekwurk als Doarpswurk terecht.

Aanmoedigingsprijs LF2028 voor MadNes

LF2028 reikte afgelopen week aanmoedigingsprijzen voor vijftien initiatiefnemers vanuit het Iepen Mienskipsfûns uit. De winnaars ontvangen een prijs van € 2028,-. Eén van de winnaars is de organisatie van het MadNes Festival. Dit festival op Ameland heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en maakte een circulair rioolwatersysteem. Dankzij dit initiatief kregen zij op woensdag 11 december uit handen van gedeputeerde Avine Fokkens namens Streekwurk en LF2028 de aanmoedigingsprijs van € 2.028,-,

Ook een subsidie aanvragen voor een project dat bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid? Vanaf 13 januari is dat dus weer mogelijk via www.streekwurk.frl/imf.