Ontwikkeling corona op Ameland blijft spannend

Ameland telt nu officieel 15 bevestigde coronabesmettingen. Dit blijkt uit recente cijfers van GGD Fryslan. Diverse mensen wachten nog op de uitslag van een coronatest. Het aantal kan de komende dagen dus nog oplopen. In verband met de besmettingen hebben de sportclubs VV Geel Wit en SC Amelandia alle wedstrijden en trainingen voor dit weekend afgelast.

Op Ameland worden de coronatests uitgevoerd door de twee huisartsenpraktijken in Nes en Ballum. De huisartsen hebben goed zicht op de besmette personen. De toename van het aantal besmetting blijft spannend. Gelukkig is nog niemand opgenomen in het ziekenhuis.

De huisartsen benadrukken hoe belangrijk het is dat iedereen voorzichtig is en zich aan de regels houdt. “De olievlek kan snel groter worden op het eiland en dat gebeurt zeker als mensen zich niet aan de RIVM-richtlijnen en de quarantaineregels houden”, zegt een van de huisartsen. “We willen iedereen op het hart drukken hier serieus mee om te gaan.”

De meest recente gegevens van GGD Fryslan zijn hier te vinden. De cijfers worden enkele keren per week bijgewerkt en kunnen dus iets achterlopen.