Nationale dodenherdenking op 4 mei

Dit item is verlopen op 06-05-2021.
4 mei

Tijdens de Nationale Herdenking op dinsdag 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Van 18.00 uur tot zonsondergang hangen de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de slachtoffers. Om 20.00 uur zijn we twee minuten stil.

Op Ameland organiseren, normaal gesproken, de dorpsbelangen, kerken, basisscholen, muziekkorpsen en de gemeente tezamen twee herdenkingsbijeenkomsten: één in Nes en één in Hollum. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kunnen die bijeenkomsten dit jaar niet op de normale manier doorgaan.

In Nes is er op 4 mei geen bijeenkomst. In Hollum is er op 4 mei om 19.15 uur een herdenking zonder publiek. De herdenking kunt u live volgen via de kerkradio op uw digitale TV via Kabelnoord kanalen 960/1960 of 2960 en via het YouTube-kanaal Protestants Ameland. Zowel op de algemene begraafplaats in Nes als op de begraafplaats bij de Hervormde Kerk in Hollum worden kransen gelegd. De beelden hiervan komen dinsdagavond 4 mei op het YouTube-kanaal van de gemeente Ameland.

Informatie over de Nationale Herdenking vindt u op www.4en5mei.nl.