Jaarwisseling 2020/2021

Dit item is verlopen op 03-01-2021.

We hebben een jaar achter de rug waarin veel dingen anders waren dan anders. Ook de feestdagen zullen er dit jaar anders uitzien. Nu nieuwe coronamaatregelen gelden, mogen we met Kerstmis 3 gasten per dag ontvangen en met oud en nieuw en de andere dagen 2 gasten. Lees hier meer over veilig de feestdagen vieren.

Hieronder vindt u nadere informatie over oud en nieuw op Ameland. We hopen van harte op uw medewerking om de feestdagen voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Vuurwerkverbod

Het kabinet heeft besloten dat tijdens deze jaarwisseling in het hele land geen knal- en siervuurwerk verkocht en afgestoken mag worden. Licht vuurwerk, zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes, mag wel worden afgestoken. Ervaart u overlast van vuurwerk? Bel dan de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Geen vreugdevuren

Al jaren is het een mooie traditie om tijdens de jaarwisseling op enkele aangewezen locaties vreugdevuren te houden. Vanwege de coronamaatregelen is het echter niet mogelijk om de maximale groepsgrootte van 2 personen en de minimale 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar te garanderen. Om die reden mogen er dit jaar dan ook geen vreugdevuren worden gehouden en wijst de gemeente geen locaties aan.

Vanzelfsprekend kunt u ook in het nieuwe jaar met uw afval terecht in de milieustraat.

Carbidschieten met maximaal 2 personen

Op de vastgestelde locaties is carbidschieten op oudejaarsdag toegestaan mits u hiervan vóór 22 december een melding heeft gedaan bij de gemeente via het daarvoor bestemde formulier (let op: melden is niet meer mogelijk). De melder is verantwoordelijk voor de naleving van de voorwaarden. Door de strengere coronamaatregelen mag je slechts in tweetallen carbid schieten, dus met z'n tweeën in plaats van met z’n vieren. Publiek bij het carbidschieten is helaas niet toegestaan. Het drinken van alcoholische dranken en het verkopen van eten en drinken is ook niet toegestaan.

De gemeente Ameland wenst iedereen een fijne en veilige jaarwisseling.