Informatieavond 'Langetermijnvisie bereikbaarheid Ameland' op 16 april

Dit item is verlopen op 17-04-2019.

Hoe houden we Ameland bereikbaar in de toekomst? Dat is een belangrijke vraag voor bestuurders, voor Rijkswaterstaat en vooral voor de Amelanders zelf.

Rijkswaterstaat, provincie Fryslân, gemeente Noardeast-Fryslân en gemeente Ameland ontwikkelen samen een visie op de bereikbaarheid van het eiland op de lange termijn. Wat we willen is een duurzame, betrouwbare en toekomstbestendige verbinding tussen Ameland en de vaste wal. Input van de belangrijkste gebruikers van de huidige veerverbinding, de inwoners van Ameland, is daarbij onmisbaar. We nodigen u daarom uit voor de bewonersavond ‘Langetermijnvisie bereikbaarheid Ameland’ op dinsdag 16 april om 19.30 uur in de Burgemeester Waldaschool in Nes.

Tijdens deze avond blikken we kort terug op de vorige bijeenkomst in september 2018 en kijken we samen met u vooruit naar 2030. Graag gaan wij met u in gesprek over onder meer het overzetten van auto’s, over het eventueel scheiden van vracht- en personenvervoer, over de vaarfrequentie enzovoort. U bent van harte welkom!