Collectieve zorgverzekering voor minima: AV FRIESO

Dit item is verlopen op 25-12-2019.

Heeft u een laag inkomen en verwacht u veel zorgkosten in 2020? Dan is de zorgverzekering AV FRIESO voor u een optie. De AV FRIESO biedt een uitgebreid vergoedingenpakket tegen een lage(re) premie. De gemeente betaalt een deel van de premie. Gemeente Ameland biedt deze collectieve zorgverzekering samen aan met De Friesland Zorgverzekeraar. De collectieve verzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering (keuze uit twee soorten: ‘Compleet’ en ‘Compact’). Vanaf 144,80 per maand bent u al uitgebreid verzekerd. Inwonende kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Voorwaarden
  • De verzekering is voor inwoners van Ameland van 18 jaar en ouder met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm (www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand). Daarbij is het maximaal toegestane eigen vermogen € 6.120,00 voor een alleenstaande en € 12.240,00 voor partners/ouders. Voor mensen met een bijstandsuitkering met een eigen huis, geldt een extra vrijstelling van maximaal € 51.600,00.
  • Voor de AV FRIESO is een basisverzekering bij De Friesland nodig. Heeft u die nog niet? Dan kunt u in december 2019 overstappen naar De Friesland. Heeft al een basisverzekering bij De Friesland? Dan kunt u op ieder moment overstappen.
Inkomensgrenzen collectieve zorgverzekering AV FRIESO

Om op basis van het inkomen in aanmerking te komen voor deelname aan de collectieve zorgverzekering AV FRIESO, gelden de onderstaande maximale netto maandinkomens. Het betreft hier de meest voorkomende inkomensgrenzen om voor de collectieve zorgverzekering en de bijdrage van de gemeente in aanmerking te komen. De getoonde inkomensgrenzen zijn gebaseerd op de cijfers van 1 juli 2019. Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend. 

Netto maandinkomen, exclusief vakantiegeld, leeftijd: vanaf 21 jaar tot aan AOW-gerechtigde leeftijd

Gezinssamenstelling

125%-norm collectieve verzekering

Alleenstaande

€ 1.223,60

Alleenstaande ouder

€ 1.223,60

Echtpaar/gezin

€ 1.748,00

Netto maandinkomen, exclusief vakantiegeld, leeftijd: vanaf AOW-gerechtigde leeftijd

Gezinssamenstelling

125%-norm collectieve verzekering

Alleenstaande

€ 1.370,40

Echtpaar/gezin

€ 1.868,10

Meer informatie of aanmelden?

U vindt het aanbod van gemeente Ameland en De Friesland op www.gezondverzekerd.nl. Ook kunt u hier de inhoud, kosten en vergoedingen van de verschillende pakketten bekijken. Via www.gezondverzekerd.nl kunt u zich ook aanmelden voor de AV FRIESO.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de AV FRIESO? Of heeft u andere vragen over deze collectieve verzekering? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van gemeente Ameland via telefoonnummer (0519) 555 555.

Spreekuur De Friesland

Heeft u vragen over declaraties of de vergoedingen? Wilt u meer informatie over de collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen: AV FRIESO? Wilt u meer weten over het gespreid betalen van uw eigen risico? Of wilt u een reisverzekering afsluiten? Kom dan naar het spreekuur van Carel Schotanus, adviseur De Friesland Zorgverzekeraar.

Wanneer? Iedere eerste donderdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur

Waar? Fysiotherapie Ameland, Molenweg 1, Nes