Collectieve zorgverzekering voor minima: AV FRIESO

Dit item is verlopen op 31-12-2018.

Heeft u een laag inkomen en verwacht u veel zorgkosten in 2019? Dan is de zorgverzekering AV FRIESO voor u een optie. De AV FRIESO biedt een uitgebreid vergoedingenpakket tegen een lage(re) premie. De gemeente betaalt een deel van de premie. Gemeente Ameland biedt deze collectieve zorgverzekering samen aan met De Friesland Zorgverzekeraar. De collectieve verzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering (keuze uit twee soorten: ‘Compleet’ en ‘Compact’). Vanaf € 139,78 per maand bent u al uitgebreid verzekerd. Inwonende kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Voorwaarden
  • De verzekering is voor inwoners van Ameland van 18 jaar en ouder met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm (zie: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand). Daarbij is het maximaal toegestane eigen vermogen € 6.020,00 voor een alleenstaande en € 12.040,00 voor partners/ouders. Voor mensen met een bijstandsuitkering met een eigen huis, geldt een extra vrijstelling van maximaal € 50.800,00. Op de website van gemeente Ameland staat een overzicht van de meest voorkomende inkomensgrenzen voor de AV FRIESO.
  • Voor de AV FRIESO is een basisverzekering bij De Friesland nodig. Heeft u die nog niet? Dan kunt u in december 2018 overstappen naar De Friesland. Heeft al een basisverzekering bij De Friesland? Dan kunt u op ieder moment overstappen.
Meer informatie of aanmelden?

U vindt het aanbod van gemeente Ameland en De Friesland op www.gezondverzekerd.nl. U ziet hier de inhoud, kosten en vergoedingen van de verschillende pakketten. Via www.gezondverzekerd.nl kunt u zich ook aanmelden voor de AV FRIESO. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de AV FRIESO? Of heeft u andere vragen over deze collectieve verzekering? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van gemeente Ameland via telefoonnummer (0519) 555 555.