Beleidsregels Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) vastgesteld

Dit item is verlopen op 26-05-2021.

Het college heeft op 9 maart 2021 de Beleidsregels Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) gemeente Ameland vastgesteld. Deze beleidsregels treden in werking na bekendmaking en met terugwerkende kracht met ingang van 1 januari 2021. Ze vervallen op 1 juli 2021.

Heeft u weinig inkomen door de coronamaatregelen en daardoor problemen om uw vaste woonlasten te betalen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een TONK-uitkering. Dit is tijdelijke financiƫle ondersteuning (bijzondere bijstand) voor het betalen van uw vaste woonlasten. De TONK-uitkering is uitsluitend voor inwoners die door de coronamaatregelen hun hypotheek of huur niet meer kunnen betalen en daarnaast aan enkele andere voorwaarden voldoen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Harmen Wijnberg (Sociale Zaken) of het Klant Contact Centrum via telefoonnummer (0519) 555 555. U vindt de beleidsregels met de bijbehorende voorwaarden en het aanvraagformulier voor de TONK-uitkering op deze website: Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten Ameland