Veelgestelde vragen van toeristen

NB: de vragen en antwoorden op deze pagina zijn van vóór 6 mei 2020. Inmiddels heeft de regering een zeer geleidelijke en gecontroleerde versoepeling van de maatregelen aangekondigd. Wat dit betekent voor de adviezen aan toeristen wordt op dit moment uitgewerkt. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk ook op deze pagina.

Kan ik (als toerist) nog naar Ameland komen?

Het landelijke advies om zo weinig mogelijk te reizen (dat ook voor de eilanden gold) is vervangen door het dringende advies om drukke plekken te vermijden. Meestal is het op Ameland niet moeilijk om drukte te vermijden. Gasten zijn dan ook zeker welkom op het eiland. Drukke plekken zijn er mogelijk wel bij de boot en bij sportactiviteiten. Ook op andere plekken kan de komende periode drukte ontstaan. Daar zijn beperkende regels onvermijdelijk. Die worden zo goed mogelijke aangegeven. Iedereen wordt opgeroepen zich aan de aanwijzingen te houden. Alle landelijke richtlijnen gelden zonder meer ook op Ameland.

Wat betekent dit voor de boot?

In overleg met de Veiligheidsregio vaart de veerdienst tot 1 juni met een basisdienstregeling en een beperkte capaciteit. Na 1 juni blijft de capaciteit beperkt tot 40% en wordt het dragen van mondkapjes verplicht. Houdt u hier rekening bij het plannen van uw reis. Het is voor de route Ameland-Holwerd v.v. weer mogelijk om online sneldienst- en voertuigreserveringen te maken voor afvaarten vanaf 1 juni 2020. U kunt reserveren via www.wpd.nl/ameland.

Actuele informatie over de coronamaatregelen van Wagenborg Passagiersdiensten vindt u hier.

Waar kan ik terecht met vragen over het coronavirus?

Voor vragen over het coronavirus kunt u bellen met:

  • 0800-1351 (landelijk informatienummer corona)
  • 088-2299333 (voor specifieke vragen over uw gezondheid)

Algemene en actuele informatie van de Rijksoverheid, het RIVM en de GGD Fryslân vindt u op de volgende websites: