Reizen van en naar Ameland

NB: de tekst op deze pagina is van vóór 6 mei 2020. Inmiddels heeft de regering een zeer geleidelijke en gecontroleerde versoepeling van de maatregelen aangekondigd. Wat dit betekent voor de adviezen aan toeristen wordt op dit moment uitgewerkt. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk ook op deze pagina.

Oproep burgemeesters Waddeneilanden

De burgemeesters van de Waddeneilanden deden in maart een oproep aan portentiele gasten op zoveel mogelijk thuis te blijven. Dat was in lijn met de landelijke oproep van het kabinet Rutte om alleen te reizen als het nodig was. De landelijke richtlijn is per 6 mei versoepeld. De oproep is nu om drukke plekken zoveel mogelijk te vermijden. Op de meeste plekken op Ameland is het vermijden van drukte goed mogelijk. Alleen bij de boot en vanaf 1 juni op de terrassen kan het druk zijn. Daar blijft het van belang goed op te letten en zo nodig even te wachten.

Informatie van VVV Ameland en WPD

Op Ameland zijn helaas niet alle activiteiten mogelijk en zijn sommige locaties nog niet toegankelijk. Toeristen die naar Ameland willen komen, verwijzen we graag naar het overzicht van veelgestelde vragen. Ook op de website van de VVV Ameland vindt u meer informatie over de gevolgen van de maatregelen voor het verblijf van toeristen op Ameland.

Informatie over de veerdienst vindt u op de website van Wagenborg Passagiersdiensten (WPD). WPD heeft de dienstregeling van de veerdienst aangepast en het maximum aantal passagiers op de veerboot beperkt.